Zondag: NSK Wielrennen 2016, omleidingen

BERG EN DAL/GROESBEEK – Zondagochtend is het Nederlandse Studentenkampioenschappen Wielrennen 2016. Het parcours ligt in Groesbeek en Berg en Dal.

Er wordt gekoerst van 9:30 uur tot 18:00 uur.

Het parcours van het NSK Wielrennen 2016 bestaat uit een heuvelachtige omloop van 9 kilometer die drie tot acht maal gereden wordt door de verschillende categorieën. Er wordt gereden over (een gedeelte van) de Zevenheuvelenweg, Wylerbaan, Derdebaan en Oude Kleefsebaan. Elke ronde kent 70 hoogtemeters. Start en finish zijn op de Oude Kleefsebaan bij Tivoli.

Een gedeelte van de Wylerbaan is afgesloten, via Lagewald komt men van Groesbeek naar Wyler. Verder is de Oude Kleefsebaan vanaf het Argos-tankstation (Wellen) naar Berg en Dal afgesloten. Verkeer moet vanaf daar via Wyler en Beek naar Berg en Dal. De Derdebaan is ook afgesloten.

Over de omleidingen bestaat nog wel wat onduidelijkheid, maar de omleidingen staan vanaf zondagochtend ter plekke aangegeven.

Update 25-09-2016, 15:00 uur
Het was in de ochtend met name in Berg en Dal wat chaotisch voor wat betreft het verkeer, maar dat nam in de middag af. Vanuit Groesbeek kon men via de Wylerbaan, Wyler en Beek naar Berg en Dal komen. Omleidingen werden aangegeven en mensen van de organisatie gaven instructies.

Vanuit Berg en Dal moest men bij de rotonde Tivoli over links via de Oude Kleefsebaan richting Groesbeek rijden. Rechtsaf op rotonde kon niet, want de Zevenheuvelenweg was tot aan de Derdebaan afgesloten. De Oude Kleefsebaan richting Groesbeek was in één richting afgesloten, daarom was er wel sprake van een kleine vertraging.

Aan het evenement deden meer dan 300 renners mee. De studentenkampioenschappen duurden tot 18:00 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Aanwonenden

Leuk om via deze weg te horen dat wij straks niet meer met de auto van huis kunnen , echt weer goed geregeld

Groesbeker

Zeer onduidelijke omleidingen, op het laatst aangegeven.
Je word zomaar (bij tankstation Wellen) de grens over gestuurd.
Ook verwarrend voor bezoekers wijnfeesten.

overlast

wordt steeds belachelijker met al die zgn. evenementen die het verkeer ontregelen, het is meer omrijden dan normaal rijden tegenwoordig en daar betaal je dan belasting voor.

Jelle

Voor de weg welke jij verkies als je moet omrijden betaal je ook belasting. Wees blij dat er zo nu en dan iets in ons dorp gebeurt. Anders is het ook maar een saaie bedoening.

wpDiscuz