Gemeente gaat door met inkoop extra huishoudelijke hulp

GEMEENTE BERG EN DAL – Het contract tussen Zorg-Lokaal en de gemeente Berg en Dal over de inkoop van extra huishoudelijke hulp wordt verlengd.

Vouchers

Met het systeem kunnen inwoners zogeheten dienstenvouchers met korting kopen ten behoeve van extra huishoudelijke hulp. De vouchers kunnen gekocht worden door cliënten met HH1 en HH2, en door mantelzorgers ter verlichting van hun eigen huishoudelijke taken thuis. De kosten voor de korting komen op rekening van de gemeente.

Maximaal 8 uur per 4 weken

Er is een mogelijkheid om per 4 weken maximaal 8 uur extra hulp in te kopen. De kostprijs is vooralsnog € 20,- en de cliënten betalen zelf een bijdrage van € 7,50 per voucher plus de uitvoeringskosten van € 0,67 per voucher.

Nieuw systeem

Het contract is in september 2015 ingegaan en loopt op 1 januari 2017 af. Het college heeft besloten dit contract met één jaar te verlengen. “Onze inwoners hebben op die manier de mogelijkheid om ook in 2017 goedkoop extra huishoudelijke hulp in te kopen”, aldus burgemeester en wethouders. Zij laten wel weten dat het vouchersysteem net een jaar bestaat en er dus nog niet te zeggen is of het kans van slagen heeft.

Risico

Er zit nog een financiële kanttekening aan. Er is een minimumafname van 8.000 vouchers afgesproken om het digitale systeem in stand te houden. Haalt Berg en Dal dit niet, dan moet zij per niet verkochte voucher de uitvoeringskosten van € 0,67 betalen. Het maximaal te betalen bedrag is dus € 5.360,- (8000 x 0.67).

HHT

De vouchers zijn een onderdeel van de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT), een regeling van het Rijk voor gemeenten om werkgelegenheid te creëren binnen de thuiszorg. Dat zou een tijdelijke regeling zijn, maar inmiddels heeft het Rijk besloten daar een structurele regeling van te maken. De gelden moeten gebruikt worden voor Huishoudelijke Hulp en Berg en Dal doet dat ook. Uit een recent onderzoek bleek dat veel andere gemeenten daar lak aan hebben.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Gemeente gaat door met inkoop extra huishoudelijke hulp

Reageren is niet toegestaan.