Woonbestemming voor varkensbedrijf aan Dennenkamp 1

GROESBEEK – De eigenaar van het voormalige varkensbedrijf aan de Dennenkamp 1 in Groesbeek mag de bestemming wijzigen van agrarisch naar wonen en twee woningen bouwen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een principeverzoek hierover.

Varkens in 2013 afgevoerd

De eerste vergunning voor dit bedrijf werd in 1975 verleend. Sinds 2013 worden er geen varkens meer gehouden, is de mestplaat niet meer in gebruik en is de dieseltank afgevoerd. De milieuvergunning moet nog wel ingetrokken te worden. Om de bedrijfsbeëindiging te volbrengen heeft eigenaar Theunissen gevraagd de bestemming om te zetten.

Twee vrijstaande woningen

Er wordt voor meer dan 1500 m2 aan bedrijfsbebouwing gesloopt. De sloop van de bedrijfsbebouwing mag volgens de regels gecompenseerd worden met 2 vrijstaande woningen, die een maximale inhoud van 750m3 hebben. Dit is exclusief de ondergrondse ruimte. Per vrijstaande woning mag er ook een bijgebouw van maximaal 80m2 worden gerealiseerd.

Bestemmingsplanwijziging

De aanvrager heeft inmiddels een concept wijzigingsplan met een landschappelijk inpassingsplan ter beoordeling toegestuurd. Nu het college heeft ingestemd met het principeverzoek kan de procedure voor de bestemmingsplanwijziging verder worden doorlopen. De leges hiervoor bedragen bijna € 5.800,-.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ikke

Als je maar vrienden hebt in het College

wpDiscuz