Gemeente met ondernemers in gesprek over “autovrij Marktplein”

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal en ondernemers overleggen over het plan om de parkeerplaatsen op het Marktplein te schrappen.

Volgens het centrumplan zal het huidige Marktplein autovrij worden, parkeren is dan niet toegestaan. Inwoners moeten in de toekomst naar de parkeergarage onder de Albert Heijn of de nog te realiseren parkeerplaatsen op het voormalig ZOMA-terrein aan de Spoorlaan.

Ondernemers hebben aangegeven het daar nog eens met het gemeentebestuur over te willen hebben. Zij willen dat een gedeelte van het Marktplein gewoon behouden blijft voor auto’s. Het college geeft aan nog steeds achter het idee van een autovrij plein te staan, maar bereid te zijn naar de argumenten van de ondernemers te luisteren.

Overigens zal niet het hele gebied autovrij worden; dat wordt autoluw. In de recente tekeningen staan namelijk zo`n 22 parkeerplaatsen ingetekend in de directe omgeving van het Marktplein. De Spoorlaan zelf blijft gewoon helemaal open. Voor wat betreft de 225 nieuwe parkeerplaatsen bij voormalig ZOMA: een gedeelte van de parkeerdekken wordt blauwe zone en het andere gedeelte is voor langparkeren.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ikke

Net zo autoluw als het centrum, gemeentebestuur?????

laurens

Waar zijn ze mee bezig

Gaan wij zeker ergens anders de boodschappen doen. ( niet in Groesbeek)

De parkeer garage moet geld opgaan brengen, dat doe je door de andere parkeerplaatsen te schrappen zodat je nog betaald kunt parkeren.

Lijkt er sterk op dat wij de fouten van de gemeente moeten betalen die zij gemaakt hebben met het centrum plan.

Welke partij durft dit in de verkiezings programma te zetten?

gr

Andre

Nu heb ik even een vraag aan jouw Laurens , waar ben jij dan mee bezig ?
Ga je de ondernemers laten boeten door er geen boodschappen te doen door iets wat de gemeente veroorzaakt heeft.

Rene

Ik vind het een prima idee er is meer dan genoeg parkeerplaats. Oude kermis terrein, zoma , parkeergarage. Bij alle supermarkten kun je gewoon parkeren.
Maak er een mooi plein van met bijv. een mooie muziek kiosk.
Als we dan toch bezig zijn, ook niet meer op het trottoir parkeren, we hebben prachtige stoepen in het centrum die allemaal vol staan met auto’s.
Ik snap dat je als je boodschappen doet bij een supermarkt in de buurt wilt parkeren maar naar de rest van de winkels kun je best een stukje lopen.

Jelle

Beste Laurens, lezen is ook een vak. Een gedeelte van de nieuw te realiseren parkeerplaatsen word uitgevoerd als BLAUWE zone. Dus GRATIS twee uur parkeren. Hetzelfde als nu op het marktwerking. Overigens zijn er in Nederland en veel, heeeeeel veel, landen waar je in het centrum van een stad of dorp absoluut niet met je auto mag komen.

De Albert Heijn hoort toch bij ons nieuw centrum , hoe moet ik daar dan komen als ze het centrum afsluiten,zoals in heel veel landen en dorpen.

Jelle

@Rob, beetje domme opmerking. Even nadenken. Met een centrum afsluiten bedoelt men niet ALLES hermetisch afsluiten zodat je nergens meer bij kunt. Een hoofdader (lees doorgaande weg) blijft natuurlijk altijd open zodat jij naar jouw Appie kunt. Met een centrum afsluiten bedoelt men dat bepaalde gebieden niet toegankelijk zijn voor o.a. auto’s. Op deze manier kunnen bezoekers van een centrum prettiger, veiliger en rustiger rondlopen. Neem een aantal historische kernen in Nederland als voorbeeld. Zie jij het al voor je, auto’s in de Kalverstraat in Amsterdam?

Als mensen veilig en rustig door het centrum willen lopen welke bepaalde gebieden wil jij dan niet toegankelijk maken voor auto’s ,de doorgaande weg moet altijd open blijven zeg je,die loopt dwars door ons centrum heen. Dan zullen toch een stuk van die doorgaande weg , vanaf de Hoflaan tot de kloosterstraat moeten afsluiten want anders zou ik niet weten hoe ik veilig en rustig door het centrum moet lopen

Jelle

@Rob, de gemeente heeft situatie schetsen gepubliceerd waarop jij uitvoerig kunt zien hoe jij waar kunt komen. Ook in het gemeentehuis mag jij deze inzien.

Jij weet het toch allemaal zo goed,het was een domme opmerking,maar een antwoord heb je niet, ik moet maar naar het gemeentehuis daar kan ik het in zien.

Rene

Als Rob en Jelle nou eens mailadressen uitwisselen.

wpDiscuz