24 uur gratis parkeren in parkeergarage Groesbeek

GROESBEEK – De parkeergarage aan de Dorpsstraat wordt tijdens de werkzaamheden bij de Spoorlaan ingezet om bewoners en bezoekers van Groesbeek 24 uur gratis te laten parkeren.


Parkeergarage Dorpsstraat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Daarover verscheen al een persbericht, maar dinsdag heeft het college hier definitief goedkeuring voor gegeven. Ambtenaren die full-time werken kunnen gebruik maken van het niet-openbare gedeelte van de parkeergarage. Voor hen worden er 20 parkeerplaatsen gereserveerd.

Restcapaciteit

Parkeergarage Dorpsstraat biedt op dit moment een behoorlijke restcapaciteit. Doordat automobilisten tot en met april 2017 geen gebruik kunnen maken van de drie parkeerterreinen bij het voormalig ZOMA-terrein (zo`n 350 meter verderop) wordt de restcapaciteit gebruikt om het gratis lang parkeren op te vangen. Normaal gesproken is parkeren in de Groesbeekse parkeergarage twee uur gratis, daarna moet er betaald worden.

Gele borden

Het college geeft aan dat de parkeergarage nog relatief onbekend is. Dit is gebleken uit een informatieavond met ondernemers. Zij laten weten dat hun klanten aangeven de toegang tot de garage niet te herkennen. Met gele verwijzingsborden is sinds deze week op diverse plaatsen in het centrum dan ook aangegeven dat het parkeren in parkeergarage Dorpsstraat de eerste 24 uur gratis is.


Gele borden geven de tijdelijke regeling van de parkeergarage aan de Dorpsstraat aan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Meer bekendheid genereren voor garage

Met het besluit slaat het college van burgemeester en wethouders (B&W) twee vliegen in één klap. “Door de parkeergarage Dorpsstraat gratis te maken voor lang parkeerders wordt zowel het tijdelijk tekort aan langparkeerplaatsen opgevangen én wordt het brede publiek gestimuleerd om kennis te maken met de parkeergarage”, zeggen B&W. De slagbomen en het kaartjessysteem blijven in werking zodat de telling van het aantal beschikbare parkeerplaatsen gewoon functioneert.

Inkomsten nihil

De gemeente beseft zich dat er nu geen inkomsten worden ontvangen uit het langparkeren in de garage, maar in de huidige situatie zijn die inkomsten volgens de gemeente ook al nihil. “De derving in inkomsten is dan ook verwaarloosbaar en weegt niet op tegen de (maatschappelijke) baten als we de weggebruiker beter kennis kunnen laten maken met het gebruik van de parkeergarage”.

Gratis parkeren in Groesbeek

Als de werkzaamheden afgerond zijn dan gelden voor de parkeergarage de normale tarieven weer. Het nieuwe parkeerdek aan de Spoorlaan wordt voor een gedeelte ingericht als blauwe zone en het andere gedeelte is voor lang parkeren. Daarmee blijven er in Groesbeek nog genoeg mogelijkheden om gratis te parkeren.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on 24 uur gratis parkeren in parkeergarage Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.