Tent Nederlandse Wijnfeesten stond er zonder vergunning

GROESBEEK – De feesttent van de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek heeft er vorig weekend gestaan zonder dat daar door de gemeente Berg en Dal een vergunning voor is afgegeven.

Wijnfeesten 2016. Foto en rechten: Wil Gipman.

“Op basis van de stukken konden wij de tent niet vergunnen”, zei burgemeester Mark Slinkman deze week na vragen daarover.

Tent belangrijk

Het was een lastige kwestie. Daarom heeft Slinkman de raad vorige week (donderdagavond 22 september) in een besloten vergadering hierover geïnformeerd. Men had er voor kunnen kiezen om de tent eruit te halen en de Wijnfeesten te vergunnen zonder tent. De feesttent is echter een belangrijk onderdeel van het landelijke evenement dat dit jaar voor de tiende keer werd georganiseerd.

Geen gevaar

Slinkman heeft de tent vrijdagmiddag door de brandweer laten keuren. “De tent was (brand)veilig genoeg voor gebruik en goedgekeurd”, aldus de burgemeester. Om die reden is er door de gemeente Berg en Dal voor gekozen om de tent toch maar te laten staan. Van enig gevaar voor bezoekers is overigens nooit sprake geweest. “De Wijnfeesten hebben een veilig en goed verloop gekend. Door de weersomstandigheden was de tent ook open aan de zijkant”, zegt Slinkman.

Moeizaam

De 10e Wijnfeesten worden met het bestuur nog eens geëvalueerd en daar zal dit onderwerp ook zeker nog besproken worden. De organisatie van de Wijnfeesten verliep dit jaar erg moeizaam, weet ook de gemeente die daarvoor “begrip wil uitstralen”. De 2016-editie kwam in gevaar omdat voorzitter Marga Nillesen er mee stopte. Er werd door Slinkman een bijeenkomst georganiseerd om het evenement te redden.

Aanhoudende problemen

Dat lukte in eerste instantie, want er waren twee nieuwe voorzitters gevonden. Die gooiden enkele weken geleden het bijltje er alweer bij neer, waardoor er een waarnemend voorzitter is gekomen: Frans Derks. De problemen en ruzies binnen het bestuur van de stichting zijn ook de reden dat de vergunningperikelen zijn ontstaan.

De Wijnfeesten zijn voor Groesbeek en de gemeente Berg en Dal een belangrijk evenement. Doorgaans komen daar zo`n 15.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op af en ook dit jaar was het erg druk.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Albert

Ja hoor. Nu is het gemeente berg en dal geworden en ze gaan weer moelijk doen. Laat Groesbeek aub met rust. Het sinds de verandering er echt niet beter op geworden

2 maten
“Op basis van de stukken konden wij de tent niet vergunnen’ Het was een lastige kwestie. Daarom heeft Slinkman de raad vorige week in een besloten vergadering ( tuurlijk 🙁 )hierover geïnformeerd. Moeizaam De 10e Wijnfeesten worden met het bestuur nog eens geëvalueerd ( welk bestuur?) want er waren twee ! nieuwe voorzitters gevonden. Die gooiden enkele weken geleden het bijltje er alweer bij neer,?? waardoor er een waarnemend voorzitter is gekomen: Frans Derks En dan wetende wat daar al asn subsidie is heen gegaan!? Moeten we daar eens niet mee stoppen?? Dappere poging maar schijnbaar lukt het niet om… Lees meer »
Jelle

@2 maten, ooit van de klepel en de klok gehoord?

2 maten

Zeker! Jelle. Maar ik snap dat heel veel mensen dit NIET snappen en dat snap ik dan ook wel weer.

wpDiscuz