Lezing Paul Thissen in kapel Mariëndaal

GROESBEEK – Stichting de Groesbeek en Gasterij ’t Groeske organiseren op zondagmiddag 9 oktober a.s. van 15:00 uur tot 17:00 uur een openbare lezing over de natuur- en cultuurgeschiedenis van het stroomgebied van de Groesbeek.

paul_thissen-dgb

Speciale aandacht gaat naar de geschiedenis van park en klooster Mariëndaal waar de beek nu ook weer stroomt.

Gastspreker deze avond is Groesbeker en natuur- en cultuurkenner Paul Thissen. Hij is historisch geograaf en in het dagelijks leven werkzaam bij de Provincie Gelderland als Coördinator Erfgoed en Landschap. De lezing wordt gehouden in de kapel van het voormalige klooster Mariëndaal aan de Stationsweg 9t. De kapel is gelegen op de eerste verdieping boven het nieuwe restaurant Gasterij ’t Groeske.

De lezing start om 15:00 uur en vanaf 14:30 uur is de inloop met koffie en thee in de Tuinkamer van de Gasterij. Tijdens en na de lezing is er alle ruimte voor vragen en gesprek. De toegang is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar voor de organisatie wel prettig. Dat kan via: [email protected].

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kuierder

Wat een mooi initiatief!!

wpDiscuz