Vrijwilligers gezocht voor nieuwe wandelservice voor ouderen

GROESBEEK – Het Groene Hart van Groesbeek (het platform van organisaties en vrijwilligers rond de parken Groeske en Mariëndaal en rond de sociale onderneming Gasterij ’t Groeske) zoekt nieuwe vrijwilligers.

Wat is de Wandelservice?

Eén van de nieuwe initiatieven is het opzetten van een wandelservice voor ouderen. Initiatiefnemer en wijkbewoner Martin den Otter: “Veel ouderen willen graag naar buiten voor een ommetje, maar missen dat steuntje in de rug en het gezelschap om echt te gaan. De parken en tuinen in het centrum van Groesbeek zijn prachtig geworden. Vrijwilligers hebben een moestuin, fruittuin en bloementuinen aangelegd, er liggen wandelpaden, er staan overal bankjes om te rusten en er zijn zelfs beweegtoestellen voor ouderen!”.

Vrijheid

Met de wandelservice nodigen de initiatienemers ouderen nu uit om naar buiten te komen en te genieten van al dat moois en van samen buiten zijn. “We gaan ouderen en vrijwilligers uit de wijk rond de parken aan elkaar koppelen om samen te wandelen. Dat kan zijn voor een heel kort ommetje of voor een wat langere wandeling. De oudere kan zelf aangeven wat hij of zij graag wil. In een groepje of met zijn tweeën. Met of zonder rollator en wandelstok. Dat maakt niet uit. Het gaat om samen zijn en buiten zijn”, aldus Den Otter. De vrijwilligers kunnen ouderen in de wijk van huis afhalen. “Als dat fijn is kunnen we ook een comfortabele rolstoel meebrengen”.

Vrijwilligers gezocht

Voor dit initiatief worden nieuwe vrijwilligers gezocht die liefst wekelijks 1 á 2 uur beschikbaar hebben om te gaan wandelen met een oudere. Wilt u wandelvrijwilliger worden? Stuur dan een berichtje naar: [email protected]. Aanmelden als vrijwilliger kan ook door langs te komen bij het winkeltje van Gasterij ‘t Groeske in de hal van ZZG Kloostertuin, Stationsweg 9t in Groesbeek (op werkdagen geopend tot 14:00 uur).

Meer informatie over de andere vrijwilligersvacatures bij het Groene Hart van Groesbeek is eveneens in het winkeltje van de Gasterij te verkrijgen, maar ook op te vragen bij het Vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn, tel. 06-25051643.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Vrijwilligers gezocht voor nieuwe wandelservice voor ouderen

Reageren is niet toegestaan.