7 kilometer lange “Foodwalk” langs de Groesbeek

GROESBEEK – Op zaterdag 8 oktober organiseert Stichting De Groesbeek een zogenaamde ‘Foodwalk’, een voedselwandeling langs de loop van de Groesbeek.

Wat houdt de Foodwalk in?

Tijdens deze wandeling wordt in kaart gebracht wat er aan eetbare planten langs de Groesbeek groeit. De wandeling start om 13:00 uur bij de bron van de Groesbeek bij de Protestante Kerk aan de Kerkstraat. Het plan is de beek te volgen tot aan de grens met Duitsland, een afstand van ca. 7 kilometer. Onderweg wordt herhaaldelijk gestopt voor uitleg en het maken van foto’s. Doel is van deze foodwalk uiteindelijk tot een wandelroute maken die misschien bij de VVV kan komen te liggen.

Wildplukexpert Bussink

Vanaf de grensovergang kunnen wandelaars terugwandelen of per taxi naar het beginpunt worden teruggebracht. Wildplukexpert Michiel Bussink begeleidt de wandeling. Bussink schreef onder meer het boek ‘Lekker landschap’ vol anekdotes over wat het landschap aan eetbare gewassen biedt en heerlijke recepten van vlierbloesemlimonade tot wilde kruidenboter en pesto van zevenblad. Voor deelnemers aan de wandeling is dit boek beschikbaar.

Deelname

Medewerkers van Gasterij ’t Groeske gaan mee met de wandeling omdat het plan is naast groenten uit eigen tuin en dorp ook wildplukgerechten op de menukaart te introduceren. Er kunnen 15 deelnemers mee met de wandeling. Deelname is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via [email protected].

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Goed idee. Ook goede keuze wat betreft de wandel richting. Andere kant ,richting Malden is nog steeds NIET open. Wat overigens wel wordt vermeldt in dagblad De Gelderlander. Nog steeds BEWAKING aan weerzijde fietspad.

wpDiscuz