7 oktober: officiële opening gasterij ‘t Groeske

In het centrum van Groesbeek wordt op 7 oktober Gasterij ’t Groeske officieel geopend.


De officiële opening van de gasterij is op 7 oktober.

Meer dan een restaurant

Projectleider Jan de Koning is al jaren de drijvende kracht achter de ontwikkeling van dit unieke restaurant met een sociale doelstelling: “Na zes jaar voorbereiden vieren we vrijdag de opening, met iedereen die heeft bijgedragen aan de realisatie van dit prachtige project. Gasterij ’t Groeske is veel meer dan een prachtig gelegen à la carte restaurant: het is ook een eetwinkel waar je een maaltijd op maat kan samenstellen en vervolgens kan afrekenen per gewicht. De Gasterij is vernieuwend, omdat het commerciële horeca verbindt met uiteenlopende maatschappelijke doelstellingen.”

Het Groene Hart van Groesbeek

De Gasterij ligt in de tuin van het voormalige klooster Mariëndaal. Deze kloostertuin met moestuinen, kruiden en fruit is in ere hersteld en zal de komende jaren met vrijwilligers en buurtbewoners verder worden ontwikkeld. De tuin sluit aan op Buurtpark Het Groeske, waardoor een prachtig wandelgebied is ontstaan. Met recht kun je spreken van ‘Het Groene Hart van Groesbeek’. De fraai aangelegde tuinen en het Buurtpark vormen een natuurlijk decor voor allerlei culturele, educatieve en welzijnsactiviteiten.

Afstand tot arbeidsmarkt

Bedrijfsleider Ger Hofmans licht de sociale doelstelling toe: “Bij Gasterij ’t Groeske werken ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden begeleid en opgeleid voor werken in de horeca of in het tuinonderhoud. En de Gasterij is een ontmoetingsplaats voor jong en oud met gezond eten, sociale contacten en een dagelijks activiteitenprogramma.”

De Gasterij is ontstaan op initiatief van de zorgorganisaties ZZG Zorggroep, Pluryn en RIBW Nijmegen & Rivierenland en horeca-exploitant Hofmans-Catering. Meer informatie over de Gasterij is te vinden op www.gasterijgroeske.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
karin

ik vind het zo’n leuk initiatief. maar het ligt zo ver van alles af dat ik mij afvraag of het wat wordt. maar ik hoop echt van wel!

Jan-Jaap van Dongen

Ik ken diverse bedrijven en horeca gelegenheden waar men graag voor om rijdt. En zo verschrikkelijk ver van de bewoonde wereld ligt deze zaak nu ook weer niet. Afstand speelt in dit geval dus geen rol van betekenis. De prijs/kwaliteit in combinatie met de hoeveelheid aangeboden voedsel zal de doorslag geven.

Hendrik Kok

Karin Op loopafstand staan negen appartementsgebouwen

wpDiscuz