Protestmars tegen komst windmolens Reichswald

KRANENBURG/GROESBEEK – Het burgerinitiatief “Tegenwind Reichswald/Gegenwind Reichswald” organiseert op zaterdag 8 oktober 2016 een protestmars. Iedereen is welkom.


Op 27 september was er een bijeenkomst in De Sleutel, Breedeweg.

Protest

De mars vertrekt vanaf 10:30 uur bij parkeerplaats Frasselt aan het Reichswald (kruising Gocherstrasse/Treppkesweg) en loopt over 3,8 kilometer naar het centrum van Kranenburg. Voor op het plein bij Bakkerij Derks wordt de mars afgesloten met onder andere toespraken en muziek.

Omvang en impact

Dinsdag 27 september werd het door het burgerinitiatief een informatieavond in zalencentrum De Sleutel in Groesbeek-Breedeweg gehouden. Voor een goed gevulde zaal werd middels een presentatie geschetst hoe het windpark eruit komt te zien. Jeroen Boot is secretaris van het burgerinitiatief en geeft aan dat de omvang en impact van de megaturbines wordt onderschat.

Bezwaar

Boot benadrukte ook dat inwoners die tegen de komst van de 12 windmolens in het Reichswald bezwaar kunnen aantekenen (info). Dat kan ook in het Nederlands. ““Hoewel het project op Duits grondgebied is gepland, hebben ook Nederlandse burgers en instanties het recht op inspraak. Momenteel lopen er twee inspraakrondes: de bouwaanvraag voor het windpark en de voorgestelde aanpassing van het Regionalplan Düsseldorf. Op beide mogen Nederlanders een Nederlandstalige zienswijze indienen”.

12 turbines

Tegenwind Reichswald verzet zich hevig tegen een windmolenpark in het Reichswald. De 12 turbines van elk 200 meter hoog produceren hier zo veel duurzame en klimaatvriendelijke stroom als 98.000 mensen thuis verbruiken. De gemeenten Gennep en Berg en Dal zien het Kranenburgse plan ook niet zitten. De colleges benadrukken duurzame energie belangrijk te vinden, maar kunnen zich niet vinden in de gekozen locatie.

Dossier windmolenpark Reichswald

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Rianne

Ik ben voor Daarbij inspraak vanuit Nederland bij de Duitsers ? Laat mij niet lachen.

Ik ben tegen de windturbines in het Reichswald: bos kappen voor ‘groene energie’ heeft niets met duurzaamheid te maken. Gelukkig ziet de Kreis Kleve inclusief de Kreisverwaltung dat ook als zodanig, en heeft dan ook al een pro-Reichswald zienswijze op het Regionalplan Düsseldorf ingediend. Hopelijk heeft dat effect in Düsseldorf. Dat weet ik ook niet…..

Rianne

Pam Het Reichswald is een productie bos . Die bomen sneuvelen toch vroeg of laat. Ik fiets regelmatig over de Kartenspielerweg. Heb je gezien hoeveel bomen er de afgelopen jaren opgetast lagen- liggen langs de Kartenspielerweg daar waar die windturbines moeten komen ?

Rianne, in het ontwerp Regionalplan Dusseldorf staan meerdere aanwijszones voor windenergie (en dus niet alleen de Kartenspielerweg). Het Reichswald is deels productiebos (er liggen overigens ook twee natuurgebieden in: Gelderberg en Rehsol), en de afgelopen jaren is men juist bezig om van het Reichswald een gemengd bos te maken. Ik weet niet of die bomen die langs de Kartenspielerweg liggen voorbereidingen zijn voor het voorgenomen windpark Kranenburg. Boomonderhoud (= kappen van bomen) vindt regelmatig plaats om bos gezond en sterk te houden. In dat geval heb ik er geen moeite mee. Ik vind jouw argumentatie om vóór te zijn, niet… Lees meer »
wpDiscuz