Groesbeeks fietspad blijft nog even dicht

GROESBEEK – In tegenstelling tot berichtgeving in andere media is het fietspad door de spoorkuil “gewoon” nog afgesloten.


Dit hekje staat er nu nog. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Mei, juni, september en 1 oktober… Er zijn al meerdere data genoemd voor de opening van het fietspad.

Toestemming

Dit weekend werd verwacht dat het fietspad wel open zou gaan, maar ook dinsdagmiddag stond er nog een hek met de tekst dat het fietspad nog is afgesloten. De gemeente Berg en Dal bevestigt dinsdag tegenover DeGroesbeek.nl dat men nog geen gebruik kan maken van het fietspad. “Het is afgesloten, maar wel bijna klaar. Wanneer het klaar is, is er nog toestemming nodig om het fietspad te openen”, aldus een woordvoerster. Hoe snel die toestemming komt is niet bekend.

Het werk

De werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van hekjes aan weerszijden over een lengte van 750 meter en de aanleg van tunneltjes. Die schermen hebben een netto hoogte van 50 centimeter boven het maaiveld en worden minstens 10 cm ingegraven. Dit alles om de zandhagedissen en hazelwormen te beschermen. De kosten bedragen meer dan € 100.000,-.

Nog geen zekerheid

Overigens wil de toekomstige opening van het fietspad nog niet zeggen dat het hoofdstuk afgesloten kan worden. Wanneer er meer dan 15 zandhagedissen en 5 hazelwormen worden platgereden moeten er nieuwe maatregelen genomen worden. Dit staat in het vastgestelde plan hierover.

Dossier fietspad spoorkuil

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Begint al mooi op goede tijden slechte tijden te lijken aan die soap komt ook nooit een eind aan

C van Helteren

Hoe lang gaan de organisaties nog door met elkaar en de burger pesten? Met de herfst en winter in aantocht en dus mogelijk minder weer is het fijner over een betonpad dan een schelpenpad fietsen en hoef je niet iedere avond je fiets schoon te maken. Nog slechts een paar meter……

De Kuier.

Wanneer die Bewakers aan weerszijde een handje hadden geholpen was het karwei net op tijd klaar geweest.Nee…die hebben zeer waarschijnlijk al wel een paar diertjes overreden met hun wagens!!!! Tellen die dan ook mee??

theo p

Het is net rad van fortuin.

Spoortje

Ik denk dat het weer tijd wordt voor het tv programma ” Kan niet waar zijn” wat een soap. Dit is een gebed zonder einde, fijne jongens zijn die milieu freaks.

Eekhoorn

Spoortje, niet de schuld leggen bij die natuur mensen, maar bij de ambtenaren die ervoor gezorgd hebben dat dit fietspad illegaal realiseert is!

Bertus

€ 100.000,00!!! En vervolgens geen geld meer om onkruid te bestrijden, en de welbetalende burger zelf voor het bestrijden van onkruid op laten draaien……
Of zou het college denken dat de hazelwormen en de zandhagedissen het onkruid wegvreten??
#ietsmetbeleidskeuzes

wpDiscuz