Nieuwe lokale commerciële omroep in de maak: BD1

GEMEENTE BERG EN DAL – Er zijn plannen om in de gemeente Berg en Dal een commerciële omroep te starten. Die moet door het leven gaan als “BD1”.

Het project staat nog wel in de kinderschoenen, waardoor er over de manier van uitzenden (radio, TV, internet) nog niet veel bekend is.

Toestemming voor TV

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft eind augustus een vergunning verleend aan de Stichting Lokale Media BD1. Deze stichting mag als commerciële media-instelling de komende 5 jaar een commerciële televisieomroepdienst verzorgen. Daarvoor moet er eerst nog met kabelexploitanten gesproken worden.

Mislukte fusie?

Uit eerdere berichtgeving in de regionale media is onlangs gebleken dat de plannen voor de nieuwe omroep zijn ontstaan na ruzie binnen de huidige omroep Berg en Dal. Na de fusie tussen WFM en omroep Groesbeek tot omroep Berg en Dal zijn er veel mensen uit voornamelijk de polder opgestapt. Naar verluidt slaan die nu de handen ineen voor BD1.

Streekomroep

Binnen vijf jaar moeten 270 lokale omroepen overgaan naar 60 tot 65 streekomroepen. Althans, dat wil de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). Dit omdat veel lokale omroepen weinig of geen bestaansrecht meer zouden hebben. Voor omroep Berg en Dal heeft het college onlangs nog een regio-indeling met onder andere Nijmegen, Druten en Heumen goedgekeurd.

Omroep Berg en Dal neemt dit najaar een standpunt in over de overgang naar een streekomroep.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Hier komt het einde dat doet de deur dicht, er zijn geen woorden voor ja dat is waar ja,ja. Jammer voor het einde van omroep Groesbeek. Die polder bewoners praten toch ook gewoon plat nimweegs. En nu willen ze weer een eigen clubje oprichten. R.I.P voor de lokale omroepen. Dan maar internet radio.
Ok Moj.

Piet

Ziede wál,ik wus ut …….

Groesbeek NR 1

Die fusie maakt alles kapot wat ons Groesbekers ooit is zo lief was, bah….

ikke

Die P.* en E.* van WFM uit Millingen hebben eerst bewust alles naar de mallemoer geholpen met de fusie om nu de lokale Omroep een hak te zetten.
Financieel is een commerciële lokale zender absoluut niet haalbaar ( want subsidie krijgt men nooit) dus we zeggen nu alvast toedeledokie tegen de polderradio.

Edit redactie: Persoonsgegevens verwijderd.

Garby

@ikke, jij schrijft dat een aantal mensen van Wfm bewust alles in de vernieling heeft geholpen. Maar de grootste trammelant was juist met de, wat nu is, die piratenclub. Daar is en was niets van de polder bij. Sommige lieden van deze piratenclub geven nu nog af op omroep Groesbeek terwijl de voormalig medewerkers van Wfm allang vertrokken zijn.

Muts

Ik neem aan dat E. nu ook de toegang tot de studio in Millingen wordt ontzegt. Ik hoor uit de Millingse gemeenschap dat hij daar nog regelmatig aanwezig is, ondanks dat hij daar toch met ruzie vertrokken is.

Ik vind het raar!!!

ikke

@Garby,
Ik weet wie jij bedoeld met “piratenclub” en dat die nog afgeven op Omroep B&D is hun verantwoordelijkheid.
De twee waar ik het over heb hebben de grootste problemen veroorzaakt en schoppen trouwens ook na via andere media, met name P.
De allergrootste veroorzaker van alle trammelant betreft maar één persoon en dat is Keereweer.
Hij had nooit mogen dwingen tot een fusie want dit was gedoemd tot mislukking en dat wist iedereen

Ja,ik

Beste Ikke, onzin in de nieuwe gemeente mocht slechts een lokale radio actief zijn. Verder weet ik nu waar die 80.000 euro van WFM gebleven zijn

ikke

Ik ook, daar rijd E. nu in

Garby

E. is niet met ruzie vertrokken. Sterker nog, zijn laatste zondaguitzending heeft hij netjes afgemaakt. Een delegatie van omroep B&D was hierbij ook aanwezig. Heen en weer had men respect voor elkaar. Er was wel een meningsverschil maar dat is iets anders. Een aantal mensen van omroep Groesbeek is juist met een knallende ruzie vertrokken. Vooral 1 persoon. E. is nog altijd welkom. Dat is ook uitgesproken. Die ene persoon van wijlen omroep Groesbeek is juist totaal niet meer welkom.

ikke
Volgens mij is hij daar niet echt rouwig om hoor als we dezelfde bedoelen. Die heeft nu een goedlopend internetstation met veel luisteraars heb ik begrepen. (lees doelgroep) Maar dat heeft verder niets te maken met de onenigheden met betrokken personen E en P. E. wilde zich niet schikken naar beslissingen van het bestuur. Hij nam altijd alle beslissingen zelf en die rol was hij kwijt. Hoe makkelijk om dan de weg van de minste weerstand te nemen. P. was alleen maar uit op een betaalde functie bij de regionale omroep en wilde zich via deze weg profileren als zogenaamd… Lees meer »
Garby
De overheid geeft regio’s de ruimte een station te beginnen. Wie hierin uitvoering geeft handeld op een door de overheid gesteund initiatief. Daar is niets mis mee. Verder leg jij in een eerdere uitspraak de schuld van een mislukte samenwerking tussen twee omroeporganisaties bij onze voormalige burgemeester neer. Deze beste man voerde enkel uit wat van hem van hoger hand (hogere overheid) werd voorgeschreven. De piratenclub is overigens behoorlijk bezig om geld in het laadje te krijgen. Dat gaat ze nog lukken ook (bierfeesten), en dat al jaren lang. Probeer wel bij de kern te blijven @ikke. En enige feitenkennis… Lees meer »

De zeepbel is bijna geknapt van omroep berg dal
En de raven starten hun eigen Omroep BD1 met geld van ?????

enne Bruukse

….Wes…. volgende wèèk…

wpDiscuz