“Dag tegen Eenzaamheid” voor inwoners gemeente

GROESBEEK – Initiatiefnemers zijn gestart met de organisatie van een “Dag tegen Eenzaamheid”. De plannen zijn om dat op zondag 11 december 2016 van 14:00 uur tot 18:00 uur te organiseren voor de inwoners van de gemeente Berg en Dal.

Feestelijke maand

Er zijn binnen de gemeente wel een aantal eenzame mensen. Voor hen kan de feestelijke decembermaand dan ook extra zwaar zijn. “Die mensen willen we een gezellige middag aanbieden met een hapje en drankje”, legt Andre Brouwer tegenover DeGroesbeek.nl uit. Hij is één van de personen binnen de nu nog 3 koppige organisatie en schat dat er op 11 december zo`n 50 tot 100 mensen aanwezig zullen zijn.

Kosten

Het organiseren van zo’n gezellige middag brengt natuurlijk wel wat kosten met zich mee. “Als we voor 100 man alleen uitgaan van het eten is het al ongeveer 2000 euro”, laat Brouwer desgevraagd weten. Hij is bekend van de kringloop Groesbeek en vanuit de kringloop zal er ook een bedrag gegeven worden, maar er is natuurlijk meer geld nodig.

Donaties en vrijwilligers

Men is daarom ook op zoek naar donaties, maar ook naar mensen die mee willen helpen met het initiatief zelf. “Alles staat in de beginfase en we zijn dus druk bezig om alles goed uit te zoeken”, zegt Brouwer. De middag wordt zoals het er nu naar uit ziet in De Mallemolen gehouden.

Voor meer informatie over deze dag (ook voor de mensen die op welke wijze dan ook mee willen helpen) kunt u contact opnemen met Andre Brouwer via [email protected] of 06-11199935.

Wie een geldbedrag wil storten kan dat doen naar NL57RABO3316357734 tnv Sint Michael onder vermelding van “Dag tegen eenzaamheid”.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Franca

Kei mooi initiatief Andrè, Als we met zijn allen in Groesbeek iets bijdragen, komt t helemaal goed. En ook mensen aanmelden om deel te nemen.

Babs

Die ” eenzame mensen” zijn vaak niet in staat om zich op weg te maken naar zo’n samenkomst…geen vervoer, niemand die men daarvoor kan vragen enz. Daar komt bij dat diegene die lang alleen en eenzaam is meestel ook de moed ontbreekt om naar een dergelijke bijeenkomst te gaan….men is ontwend aan het uitgaan. De ”echte” eenzame zal men hierdoor slecht bereiken. Neemt niet weg dat het toch een mooi initiatief is.

wpDiscuz