APV per 2017 voor hele gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Er komt een Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de hele gemeente Berg en Dal. Deze gaat per 1 januari 2017 in en is vrijgegeven voor inspraak.

Burgemeester en wethouders (B&W) hebben dinsdag ingestemd met de conceptversie.

Harmonisatie

Vanwege de herindeling van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek tot de nieuwe gemeente Berg en Dal moet er voor de hele gemeente Berg en Dal een nieuwe APV komen. De drie oude APV’s die nu nog gelden komen namelijk per 2017 te vervallen. “Doel is nu in hoofdzaak verplichte harmonisatie en wetstechnische actualisatie, echt inhoudelijke wijzigingen zijn daarom beperkt gebleven”, leggen burgemeester en wethouders uit. Dat komt, mede vanwege de beperkte tijd, tijdens de volgende actualisatie weer aan bod.

Paracommercie

Een uitzondering is opgenomen in het stuk voor paracommerciƫle rechtspersonen. Dat zijn bijvoorbeeld (sport)verenigingen, dorpshuizen, wijkgebouwen en clubhuizen. Die mogen doorgaans geen alcohol verstrekken tijdens bijeenkomsten gericht op personen die niet of niet rechtstreeks bij de activiteiten van de rechtspersonen betrokken zijn. Bij maximaal vier bijeenkomsten per jaar mag dit volgens de concept APV Berg en Dal 2017 wel.

Millingen aan de Rijn

Voor Millingen aan de Rijn heeft er toen de gemeente nog zelfstandig was in de APV gestaan dat het enkel voor de schutterijen (Natte en Dreuge) was toegestaan alcoholhoudende drank te verstrekken, en dat tijdens maximaal 15 bijeenkomsten per jaar in het dorp. Ditzelfde is voor de schutterijverenigingen in Millingen aan de Rijn nu ook opgenomen in de APV Berg en Dal 2017 (concept).

Inspraak

Dat hoeft volgens het college geen probleem te zijn. Voor nu wil het college dan ook de Millingse situatie zoals die was handhaven, maar uit het inspraaktraject zal dan moeten blijken hoe het draagvlak hiervoor is. B&W verwachten namelijk dat daar nog wel over gesproken zal gaan worden. Een zienswijze indienen kan tot 12 november 2016.

De raadsbehandeling voor definitieve vaststelling is in december.

Algemene Plaatselijke Verordening Berg en Dal 2017 (concept, inspraak).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Situatie niet alleen voor Millingen handhaven maar voor de gehele gemeente,wordt het wat gezelliger en drukker in de buurthuizen

wpDiscuz