“Geen gevaar voor fietsers bij rotonde Nieuweweg”

GROESBEEK – De nieuwe rotonde bij de Nieuweweg/Zevenheuvelenweg zal niet voor gevaarlijke situaties voor fietsers zorgen.


Situatie op 20 september 2016, met zicht op de oversteek naar de Zevenheuvelenweg (richting Burg. Ottenhoffstraat). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit is het antwoord op vragen van de GroenLinks-fractie hierover.

Gevaarlijke oversteek

GroenLinks Berg en Dal is van mening dat de oversteekplaats voor fietsers die vanuit Berg en Dal komen en richting de burgemeester Ottenhoffstraat in Groesbeek willen fietsen, gevaarlijk is. Automobilisten komen op dat punt net van de rotonde af. De partij stelde dan ook voor dat er een middenberm komt, waardoor de oversteek in twee delen plaats kan vinden. “Door het aanleggen van een middenberm kan het gevaar op ongelukken aanmerkelijk worden verminderd”, schreef GroenLinks.

College: “Juist een verbetering”

Het college zegt juist dat er een verbetering voor fietsers is. De snelheid van het autoverkeer zal door de rotonde juist lager zijn dan voorheen, waardoor automobilisten beter kunnen anticiperen op situaties en de remweg korter is. Door het ontbreken van bomen is het zicht voor verkeersdeelnemers in de nieuwe situatie ook beter.

Niet reƫel

Voor wat betreft het voorgestelde middeneiland van GroenLinks heeft deze eigenlijk geen nut. Fietsers moeten hoe dan ook eerst de rijbaan richting Nijmegen oversteken. Dat is de rijrichting van automobilisten die daar net van de rotonde af komen. Een middeneiland is overigens wel overwogen, maar kan in verband met de ruimte die een vrachtwagen nodig heeft bij het links afslaan naar Nijmegen niet gerealiseerd worden.

Fietsers kunnen overigens ook via de rotonde (met voorrang) de Nieuweweg oversteken en vervolgens via de vrijliggende fietspaden langs de Nieuweweg en de Molenweg veilig in Groesbeek-centrum komen.Tags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert

Heeft het college wel eens “gevoeld”hoe de snelheid op de rotonde bij de Zuidmolen van het autoverkeer “vertraagd”wordt door de rotonde, bij voorkeur in de avonduren????

wpDiscuz