[Foto’s]Onthulling WhatsApp Buurtpreventiebord De Horst

GROESBEEK-DE HORST – Vrijdagochtend heeft burgemeester Mark Slinkman in Groesbeek-De Horst samen met twee groepsbeheerders een Whatsapp Buurtpreventiebord onthuld. Het bord hangt op de hoek van de Hoge Horst – Vendelierstraat.

Het is één van de vier borden die in Groesbeek-De Horst worden geplaatst. De overige borden komen in de Reestraat, Plakseweg en Ketelstraat te hangen. In Groesbeek-De Horst zijn twee groepen actief, Noord en Zuid, die beiden nog niet echt in actie hebben hoeven komen.

Dagen korter, gevoeliger voor inbraak

“Nu de dagen korter worden, wordt ook de gemeente Berg en Dal gevoeliger voor inbraak”, zei Slinkman voor de onthulling. De gemeente heeft voor haar inwoners al diverse avonden georganiseerd om voorlichting te geven om inbraak tegen te gaan. “Iedereen die nu De Horst binnenkomt ziet dat het dorp is afgedekt middels een appnetwerk”. Zijn volgende prioriteit is Groesbeek zelf. “Dat duurt langer want daar zijn maar liefst 40 groepen voor nodig”, legt de burgemeester uit. Slinkman hoopt dat dat aan het eind van het jaar helemaal rond is.

Wat is het?

Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep. Mensen uit de buurt die aangesloten zijn bij deze groep kunnen verdachte situaties snel melden aan buurtgenoten. Het is eigenlijk een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Het zorgt voor meer ogen en oren op straat. Want politie en toezichthouders kunnen nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Door een verdachte situatie te melden via de BuurtWhatsApp, zijn buurtbewoners snel gewaarschuwd. Zij kunnen de verdachte eventueel zelf in de gaten houden tot de politie actie onderneemt.

Kekerdom, De Horst en Millingen

In Kekerdom en De Horst zijn nu voldoende BuurtWhatsApp-groepen actief. Daarom plaatst de gemeente bij de ingang van die dorpen nu een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. In Kekerdom wordt het bord op 21 oktober om 10:00 uur bij het Kulturhus onthuld. “Voor Millingen aan de Rijn komt er volgende week een bijeenkomst voor de beheerders, maar ook daar is alles rond”, laat Slinkman desgevraagd weten. Het zal dan ook niet lang duren voordat ook daar de borden opgehangen kunnen worden.

Succes

Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelfs gehalveerd. De gemeente Berg en Dal wil tot een gemeentedekkend BuurtWhatsapp-netwerk komen.

Wilt u meer info over WhatsApp Buurtpreventie, kijk dan op www.wabp.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s]Onthulling WhatsApp Buurtpreventiebord De Horst

Reageren is niet toegestaan.