Verbouwing panden Spoorlaan 2-2c

GROESBEEK – De panden aan de Spoorlaan 2-2C worden verbouwd. Burgemeester en wethouders zijn positief over het schetsplan hiervoor.


Nieuw aanzicht winkel- en horecapanden Spoorlaan volgens het schetsontwerp.

Het hele gebouw bestaat uit enkele winkels en horecagelegenheden. Frank Willems Architecten heeft van eigenaar Van den Bosch de opdracht gekregen om een plan te maken.

Uitbreiding

Het bouwplan bestaat in ieder geval uit de uitbreiding van de horeca- en winkelruimten. Dit is weliswaar in strijd met het bestemmingsplan, maar het college heeft toestemming gegeven om daarvan af te wijken. Ook komt er aan de voorzijde een uitbouw over twee verdiepingen als gezamenlijke entree tot de appartementen. Het gedeelte van Caïro is overigens niet aan te passen.

Drie appartementen

Boven worden er drie appartementen van tussen de 55 en 70m2 gerealiseerd. In de bouwverordening is het uitgangspunt dat er dan wel sprake moet zijn van parkeermogelijkheden op eigen terrein. Dit moet gezien de beperkte ruimte bij de panden aan de Spoorlaan 2-2C nog nader worden onderzocht. Mogelijkheid zou zijn om met een eigenaar van een nabijgelegen (particulier) parkeerterrein overeen te komen dat daar genoeg parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Aantrekkelijk gevelbeeld

Het college noemt het huidige gevelbeeld aan de zijde van het Marktplein rommelig. “Er is weinig tot geen samenhang in gevelindeling, kleur- en materiaalgebruik en detaillering”, is de onderbouwing. Dat wordt in de nieuwe situatie wat meer één geheel en zorgt ervoor dat het Marktplein een aantrekkelijke “wand” krijgt. Iets dat nu volgens het college ontbreekt en in het kader van de centrumplannen met een heringericht Marktplein wel belangrijk is.

Verplaatsing

De voorgevel wordt wat opgeschoven: 3 meter richting Marktplein. Dit zal mogelijk gevolgen hebben voor onder andere de locatie van de terrassen en de bomen. Als dat laatste daadwerkelijk het geval is en de bomen dus moeten wijken, dan gaat dat gecompenseerd worden. Het bouwplan moet nog verder worden uitgewerkt.

Toch parkeren op het Marktplein

Overigens heeft wethouder Sjaak Thijssen deze week aangegeven dat het Marktplein vooralsnog deels beschikbaar blijft voor parkeren. Dat is afgesproken met de ondernemers, die niet blij waren met het besluit het Marktplein autovrij te houden.


Aanzicht op 14 oktober 2016, foto en schets. Foto’s: DeGroesbeek. Schets: gemeente Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

En wat gaat de gemeente met pokéstop doen?

centrum plan 2017

Nog meer leeg stand dus

JanR

Laat die ondernemers daar nu toch mooi zitten, terrassen moeten.
Waarom bomen weg???

wpDiscuz