[Foto’s] Sprankelende opening Gasterij ’t Groeske

GROESBEEK – Op 7 oktober luidde de klok van het voormalige klooster Mariëndaal weer voor het eerst sinds 15 jaar.

Vanaf het moment dat de klokkentoren scheuren in het metselwerk vertoonde, hing de klok stil. Nu was het een feestelijke start van de opening van Gasterij ’t Groeske.

Laatste kloosterbewoners

Gasterij ’t Groeske is een restaurant met sociale doelstellingen en is gevestigd in het kapelgebouw met de klokkentoren van het voormalige klooster Mariëndaal. Tijdens de officiële opening was iedereen aanwezig die de afgelopen zes jaar heeft bijgedragen aan de realisatie van de gasterij en de omliggende tuinen. Ook de vier laatste kloosterbewoners waren aanwezig. De zusters wonen sinds zes jaar in een klooster in Den Bosch en waren erg enthousiast om te zien wat er nu op hun oude kloosterplek allemaal gebeurt. Zuster Martens: “We zijn diep geraakt om te zien op welke wijze de gasterij vormgeeft aan doelen die we vanuit het klooster ook altijd hebben gehad, zoals gastvrijheid en aandacht voor zwakkeren in de samenleving.”

Belangrijke bijdrage geleverd

De voorzitter van de stichting die het initiatief voor de gasterij heeft genomen, was blij met alle aanwezigen. Hindrik-Jan Knot: “Iedereen die aanwezig is, heeft een belangrijke bijdrage geleverd. Moet je eens zien hoeveel mensen dat zijn. Van vrijwilliger tot bestuurder, van stratenmaker tot aannemer en van leerwerk-kandidaat tot wethouder: iedereen heeft op zijn of haar eigen manier bijgedragen om dit prachtige project te realiseren. En we zijn ook erg blij met bedrijfsleider Ger Hofmans. Hij heeft precies dat wat het van een ondernemer vraagt om in dit unieke project te stappen: moed, doorzettingsvermogen en een heel groot hart.”

Het restaurant is dagelijks geopend voor koffie, lunch en diner en er worden regelmatig activiteiten in het restaurant en in de tuinen georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.gasterijgroeske.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Sprankelende opening Gasterij ’t Groeske

Reageren is niet toegestaan.