Bevrijdingsmuseum: Gelderse Museumdag en Lili Marleen

GROESBEEK – Volgend weekend zijn er twee activiteiten in het Bevrijdingsmuseum. Op de zaterdag is het de Gelderse Museumdag en de zondag staat in het teken van Lili Marleen.

Gelderse Museumdag

Kom tijdens de Gelderse Museumdag op 22 oktober a.s. naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en leer hoe je een echte cartoon tekent! Daarnaast hebben we de gehele dag een doorlopend filmprogramma, Cineac voor kinderen, speciaal voor de jeugd van 10-14 jaar. De gehele middag zijn er boeiende, educatieve documentairefilms over verschillende WO2-thema’s (o.a. verzet, onderduiken, dagboeken etc.). Ten slotte kun je samen met je familie mooie dingen in het museum ontdekken via een speurtocht met onze Kijkwijzer. Het gehele programma is doorlopend van 10.00-17.00 uur. Voor zowel volwassenen als kinderen is de entreeprijs op deze dag €1,- per persoon. Museumkaart geldig.

Lili Marleen

Een ‘Schlager’ maakte geschiedenis. Hoe ontstond de grootste hit uit de Tweede Wereldoorlog? Wie was Lili Marleen werkelijk en waarom raakt het lied nog steeds iedereen recht in het hart? Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek geeft op deze en andere vragen antwoord op een speciale Lili Marleen dag op zondag 23 oktober a.s. Dit gebeurt o.a. met een publiekslezing gegeven door historica Wietske van der Spek, een filmdocumentaire en live muziek. Het legendarische lied wordt live vertolkt door zangeres Majorie Scholtz. Zij brengt daarnaast een repertoire van (nostalgische) evergreens.

Het programma is doorlopend van 12.00-17.00 uur. Dit betekent dat de bezoeker op elk moment kan aanschuiven bij één van de programma-onderdelen en ook het museum zelf kan bezoeken. Standaard tarieven Bevrijdingsmuseum. Museumkaart geldig.

Info

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: 22 en 23 oktober 2016
Informatie: 024-3974404; [email protected], www.bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bevrijdingsmuseum: Gelderse Museumdag en Lili Marleen

Reageren is niet toegestaan.