Pompen rioolgemaal Groesbeek raken verstopt

GROESBEEK – De pompen van de rioolgemalen en de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Groesbeek, hebben veel te lijden onder vezelrijke doekjes zoals vochtige toilet- en babydoekjes.

doekjes_riool_verstopt_groesbeek-wr

Deze doekjes zorgen voor verstoppingen, storingen en schade aan de pompen.

Oproep

In Groesbeek moeten regelmatig pompen ontstopt worden om het rioolwater af te kunnen voeren naar de zuivering. Het verhelpen van deze storingen is vooral duur en tijdrovend. Het waterschap en gemeente Berg en Dal roepen bewoners en bedrijven op om geen vezelrijke doekjes en kledingstukken door het toilet te spoelen. Gooi deze in een afvalbak die je bijvoorbeeld naast het toilet plaats!

Vaste stoffen niet door het riool

Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd zodat het weer schoon terug kan in de natuur. Iedereen kan bijdragen aan een goed werkend riool en schoon water door het riool alleen te gebruiken waarvoor het bedoeld is: poep, plas en toiletpapier! Ook frituurvet en stoffen als terpentine en verfresten horen niet in het riool. Ze laten het riool dichtslibben en zijn schadelijk voor de bacteriƫn die in de zuiveringsinstallatie het afvalwater schoonmaken.

In februari 2014 kwam Waterschap Rivierenland ook al met een oproep voor Groesbeek.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Pompen rioolgemaal Groesbeek raken verstopt

Reageren is niet toegestaan.