Open WiFi-netwerk centrum Groesbeek verdwijnt

GROESBEEK – Het openbare, gratis WiFi-netwerk in Groesbeek-centrum dat nu door de gemeente wordt aangeboden verdwijnt. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, waarover de raad zich nog moet buigen.

wifi-logo-dgb1

Er zou geen meerwaarde meer zijn om het jaarlijkse abonnement te verlengen.

6k per jaar

De gemeente Berg en Dal wil voor ondernemers in Groesbeek een Bedrijven Investeringszone (BIZ) oprichten. Plan is om de jaarlijkse kosten van het in stand houden van het WiFi-netwerk te gebruiken voor de BIZ. Dat is een bedrag van zo`n € 6.000,-.

Betere besteding

Ondernemers zeggen dat dat bedrag beter voor de BIZ gebruikt kan worden. Zij hebben immers bij hun bedrijf hun eigen WiFi-netwerk waar inwoners en toeristen gebruik van kunnen maken. Een gedeelte daarvan vereist weliswaar een wachtwoord, maar, zo laat wethouder Sylvia Fleuren weten, er zijn bij genoeg bedrijven binnen het gebied open netwerken. Voldoende om het hele gebied te dekken.

Cijfers WiFi

Uit cijfers over 2016 (tot en met 8 september) blijkt ook dat er niet zo heel veel gebruik van het openbare WiFi-netwerk wordt gemaakt. Gemiddeld zijn er 83 inlogpogingen per dag (inclusief de automatische die het netwerk onthouden). Het gemiddeld aantal gelijktijdig actieve sessies is 4. De “topdag” over die periode was 7 mei 2016, de dag van de Giro door Groesbeek. Toen waren er over de hele dag 312 inlogpogingen en om 15:30 uur, de doorkomsttijd, een piekmoment met 109 verbonden apparaten.

De BIZ

De BIZ is een ondernemersfonds. Het fonds is bedoeld om de samenwerking tussen ondernemers te bevorderen en het winkelgebied toekomstbestendig te maken. Daar is door het college dinsdag ook een besluit over genomen (waar het WiFi-besluit een onderdeel van was) en waarover wij dit weekend wat uitgebreider zullen publiceren.

Het gratis WiFi in Groesbeek werd in november 2013 geïntroduceerd.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Open WiFi-netwerk centrum Groesbeek verdwijnt

Reageren is niet toegestaan.