Twee nieuwe woningen aan Grafwegen 8a

GROESBEEK – De eigenaar van Grafwegen 8a in Groesbeek mag op zijn perceel twee nieuwe woningen bouwen en de bestaande bedrijfswoning omzetten in een woning.


Huidige situatie Grafwegen 8A. Foto: gemeente Berg en Dal.

Burgemeester en wethouders zijn in principe akkoord.

Te weinig bedrijfsbebouwing

De huidige bestemming “Gemengd- 1” mag, zo staat in het bestemmingsplan, worden omgezet naar “Wonen”. Om twee nieuwe woningen te mogen bouwen moet er minstens 1500 m2 aan bedrijfsbebouwing gesloopt worden. Dat kan bij Grafwegen 8a niet, omdat er maar 900 m2 aan bedrijfsbebouwing aanwezig is.

Oplossing: constructie met Boersteeg 3

Aan de voorwaarden kan door een koppeling van locaties alsnog worden voldaan en daar is in dit geval dan ook sprake van. Op het perceel Boersteeg 3, zes kilometer verderop, staat een woning met meerdere gebouwen voor agrarische nevenactiviteiten. 750 m2 aan bedrijfsbebouwing wordt daar gesloopt om aan de 1500 m2 te komen. De vraag is dan op welk perceel de nieuwe woningen het beste kunnen worden gebouwd.

Keuze voor Grafwegen

Er wordt gekozen voor Grafwegen 8a, mede omdat het perceel al in een meer bebouwd gebied ligt. Het achtererf ligt, in tegenstelling tot die van Boersteeg 3, aan een verharde weg: de Sint Jansberg. Alles is wel onder voorwaarden: de loodsen/schuren moeten op beide locaties gesloopt worden, de beide percelen worden verkleind en de rest ingevuld met passend groen. Tot slot komen de nieuwe woningen met de voorgevel zo dicht mogelijk bij de Sint Jansberg.

Hoe verder?

Zaak is nu om een stedenbouwkundig bureau in de arm te nemen zodat de procedure voor een herziening van het bestemmingsplan voor beide locaties kan worden voorbereid. De bestemmingsplanherziening is namelijk nodig om de functieverandering mogelijk te maken. De verzoeker, Landelijk Wonen (namens de eigenaren van de percelen), kan daar nu mee aan de slag.

Bron: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Twee nieuwe woningen aan Grafwegen 8a

Reageren is niet toegestaan.