Liberation Route WOII in Virtual Reality

GROESBEEK – De strijd om Arnhem, de voorbereidingen op Operatie Veritable bij Groesbeek en het menselijk leed bij het oversteken van de Waal bij Nijmegen.

Vanaf nu kan iedereen via Virtual Reality (VR) kennismaken met de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland.

De route in VR

Daartoe is een gratis app gelanceerd van de Liberation Route Europe. De eerste museumopstelling van deze app is nu geplaatst in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Belangstellenden kunnen hier plaatsnemen in een stoel en de app bekijken met speciale brillen. De app kan worden gedownload voor Android en iOS-toestellen. Mensen die de Liberation Route in VR willen beleven, kunnen naar diverse VVV-kantoren in Gelderland. Daar ligt een box klaar, die kan worden omgebouwd tot Virtual Reality-bril. De gebruiker kan hierin zijn smartphone stoppen, de app downloaden en de herinneringsroute in het ‘Normandië van het Noorden’ vervolgens zelf ervaren.

Verbeteren en verbreden van informatievoorziening

SLRE-directeur Victoria van Krieken stelt dat met de app ‘weer een nieuwe manier is toegevoegd om het interessante verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland toegankelijk te maken voor een breed publiek’. “Mensen kunnen nu al een interessant voorproefje krijgen van onze herinneringsroute voordat ze op de plekken zijn waar het zich allemaal heeft afgespeeld. Wij werken continu aan het verbeteren en verbreden van onze informatievoorziening. De VR-app voegt een nieuwe dimensie toe aan het in stand houden van de verhalen van de Tweede Wereldoorlog.”

Liberation Route

De Liberation Route Europe (LRE) treedt in de voetsporen van de westelijk geallieerden in 1944 en 1945. De route loopt door Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Polen en Italië. Ervaar persoonlijke verhalen van toen. En sta stil bij de prijs die is betaald voor een vrij Europa. De LRE bestaat uit een netwerk van onder meer musea, toerisme-organisaties, overheden en historici. Gezamenlijk willen zij de herinnering aan de oorlog levend houden.

Kijk op www.liberationroute.nl. Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) maakt de LRE financieel mede mogelijk.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Liberation Route WOII in Virtual Reality

Reageren is niet toegestaan.