Ouderen vertellen hun verhaal in “Vertel mij wat!”

GROESBEEK – Na het grote succes van Vertel Mij Wat! in 2013, mogen ouderen nu hun verhalen delen over werk in vroegere tijden. Het project “Vertel mij wat!” komt naar Groesbeek.

vertel_mij_wat_groesbeek-dgb
Foto: Circustheater Stoffel.

“Bij mijn eerste baan werkte ik 6 dagen in de week en had ik 5 vakantiedagen per jaar”, is een citaat van de 83-jarige Gerrit Jansma. “Maar ik mocht wel roken op het werk”.

Vertellen over het werk

Vertel mij wat! is het bijzondere verhalenproject voor en door ouderen. Want verhalen moeten verteld en doorgegeven worden. En jongeren maken bij deze verhalen mooie dansen, raps en theaterstukjes. Vertel over uw eerste baan, over barre werkomstandigheden in strenge winters, uw leukste baas, uw man die altijd maar werkte, en ga zo maar door. Voor dit project worden nog ouderen gezocht en mensen die de ouderen willen ondersteunen.

Workshops

In het project Vertel Mij Wat Werkt! leren ouderen, ondersteund door een vertelondersteuner, in twee workshops een eigen verhaal mooi en theatraal vertellen. Tijdens een gezamenlijke afsluiting worden ze uitgenodigd hun verhaal te delen met anderen. Vertel Mij Wat Werkt! is een unieke belevenis, waarin prachtige, ontroerende, verrassende en onvergetelijke verhalen centraal staan. We zijn benieuwd naar uw verhalen over vroeger. Ervaring met verhalen vertellen is helemaal niet belangrijk.

Terrein Dekkerswald

Na enkele gemeenten in de regio is nu de gemeente Berg en Dal aan de beurt. Hiervoor strijken we in de week van 21 t/m 26 november neer in de Kapel op het terrein van Dekkerswald. Op de maandagochtend 21 november en woensdagochtend 23 november vinden van 10:00 uur tot 12:00 uur de workshops plaats. Naast kennismaking met de andere deelnemers en vertelondersteuners leer je in deze workshops hoe je op een mooie en theatrale manier een kort verhaal kunt vertellen. We werken gezamenlijk toe naar het vertellen van de anekdote die we op zaterdagmiddag 26 november delen met belangstellenden.

Kosteloos

Vertel Mij Wat Werkt! is geheel kosteloos maar is een zeer waardevolle ervaring! Lijkt het u leuk om in de rol als oudere of vertelondersteuner deel te nemen of kent u iemand die dat zou willen? Geef u dan op. Dit kan telefonisch via nummer 06-49941866, via email naar [email protected] of het aanmeldformulier op www.vertelmijwat.com. Mochten er vervoersproblemen zijn of andere obstakels denken wij hier graag in mee! U kan ons altijd bellen of mailen voor meer informatie.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Ouderen vertellen hun verhaal in “Vertel mij wat!”

Reageren is niet toegestaan.