Structurele subsidie Instuif en Minisoos Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – Zowel De Instuif als de Minisoos in Groesbeek-Breedeweg kunnen vanaf volgend jaar rekenen op een structurele subsidie.

groesbeek_breedeweg_kombord_2016-dgb

Die bedraagt € 750,- per jaar. Stichting Wijkraad Breedeweg Actief krijgt voor dit jaar nog een incidentele subsidie van € 2.270,- voor het kinderwerk in het dorp.

Instuif en Minisoos

De Instuif organiseert activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. Dat zijn de groepen 1 tot en met 6 van de basisschool. Voor de groepen 7 en 8 is er dit schooljaar 30 keer op de vrijdagavond een Minisoos. Al deze activiteiten van het kinderwerk hebben een sociale- en ontwikkelfunctie voor de kinderen.

Ook goed voor volwassenen

Naast het feit dat het goed is voor de jeugd, bevordert het kinderwerk ook de samenwerking tussen diverse partijen in het dorp Groesbeek-Breedeweg. Voor de ouders onderling is het deels ook nog een ontmoetingsfunctie. Er is dus veel draagvlak voor deze activiteiten.

Nieuw beleid

Het college verstrekt de incidentele subsidie voor de vierde keer in vier jaar en dat is het maximum. Daarom is er vorig jaar al gezocht naar een structurele oplossing, maar men wilde wachten tot het vaststellen van het nieuwe subsidiebeleid. Dat moment was vorige week. De structurele subsidie is weliswaar lager dan de laatste incidentele subsidies, maar de werkgroepen zijn akkoord.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Structurele subsidie Instuif en Minisoos Breedeweg

Reageren is niet toegestaan.