EVnetNL blijft laadpalen Berg en Dal onderhouden

GEMEENTE BERG EN DALEVnetNL mag in de gemeente Berg en Dal ook de komende vijf jaar de twee laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s beheren en onderhouden.


Foto en rechten: Bas Stoffelsen/ElaadNL.

Burgemeester en wethouders hebben gekozen voor een contractverlenging in plaats van het beheer en onderhoud zelf te doen. Dat laatste zou teveel kosten met zich meebrengen en voor de gemeente niet mogelijk zijn. Het contract loopt nu tot en met december 2021.

2 laadpalen

In de gemeente Berg en Dal staan er twee laadpalen voor de elektrische auto’s. De palen staan aan de Heerbaan 115 in Millingen aan de Rijn en aan de Van der Veurweg 2 in Beek-Berg en Dal. De beide palen waren in 2015 gezamenlijk goed voor 46 gebruikers, 357 transacties en werd er 3087 kWh opgeladen. EVnetNL onderhoudt en beheert de palen.

Smart Charging

EVnetNL wil het slimme netwerk van laadpalen in de openbare ruimte nog voor tenminste 5 jaar behouden voor gemeenten, voor de gebruikers en voor onderzoek. Plan is ook om de palen te upgraden zodat ze geschikt zijn voor Smart Charging, een techniek die door kennis- en innovatiecentrum ElaadNL wordt onderzocht en ontwikkeld. De gemeente Berg en Dal kiest er voor om Smart Charging te faciliteren, door het slimme laden op de laadpalen toe te staan.

Geen uitbreiding door EVnetNL

EVnetNL heeft al aangegeven het netwerk niet uit te breiden. Mocht de gemeente dus extra palen willen plaatsen, dan moet hiervoor te zijner tijd een andere partij worden gezocht. Door het contract met EVnetNL blijft de regie over de huidige twee palen in handen van dat bedrijf en is Berg en Dal verplicht eventuele nieuwe palen Smart Charging-ready te maken.

De gemeente kan overigens tussentijds nog wel beslissen de huidige palen alsnog in eigen beheer te nemen, maar daar zijn dus kosten aan verbonden. Het college heeft laten weten van plan te zijn om in de toekomst meer laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Iemand

Het dorp met de meeste mensen (Groesbeek) heeft geen laadpaal 😈

Wow, B&D heeft 2(!!!!!) laadpalen. Man man man, wat een duurzaamheid in deze gemeente. Ze bouwen een nieuwe parkeergarage in het centrum van Groesbeek, maar ze plaatsen 0 laadpalen. Het was een uitgelezen kans om het duurzame karakter van Groesbeek op te krikken.

Allego (www.allego.nl) plaatst gratis(!!) laadpalen in de openbare ruimte, maar B&D doet hier niet aan mee. Het is een ideale manier voor de gemeente om én laadpalen te krijgen én weinig omkijken er naar te hebben.

Wanneer worden ze wakker en gaan ze elektrisch vervoer stimuleren?

Iemand

@koe niet dus

wpDiscuz