Concert Willeke Alberti in Cardo Groesbeek

GROESBEEK – Op donderdag 17 november komt Willeke Alberti naar Groesbeek. De 71-jarige zangeres (en actrice) zal ‘s middags een optreden verzorgen.

willeke_alberti_cardo_groesbeek-patricia_steur

Vroeg TV-debuut

Willeke groeit op in het naoorlogse Amsterdam. Reeds op elfjarige leeftijd maakte ze haar TV-debuut in de musical Duel om Barbara. In 1958 maakt ze haar eerste plaatje; een duet met haar vader Willy Alberti. De eerste solo singles volgen snel: Norman, Sei Rimasta sola en dan in 1963, Spiegelbeeld. Het nummer haalt de eerst plaats op de hitparade en levert Willeke haar eerste gouden plaat op.

1964

Ook 1964 is een topjaar; samen met onder meer Trea Dobbs wint Willeke het Knokke-Festival en op plaat gebied scoort ze met De winter was lang en Mijn dagboek; een tweede gouden plaat. Willekes eerste LP wordt in 1965 beloond met de Edison. Van 1964 tot 1968 brengen vader en dochter Alberti voor de AVRO TV hun befaamde Zaterdagavondshows.

Ali B

Willeke Alberti is ook bij jongere generaties bekend en gewaardeerd door de uitnodiging van Ali B voor zijn programma Ali B op Volle Toeren waar Willeke een nummer zong van rapper Kleine Viezerik en de rapper een nummer van Willeke.

Info

Wie: Willeke Alberti – Concert
Waar: Pluryn, Cardo Theater op het terrein van Werkenrode Nijmeegsebaan 9, 6561 KE Groesbeek
Wanneer: Donderdag 17 november 2016
Aanvang: 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur
Kaarten : € 12,50 (Klik hier voor de kaartverkoop)
Voorstelling: Zitvoorstelling

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
R. Ommel

Hopelijk toch haar afscheids concert.

wpDiscuz