Gemeente zoekt Buurtwhatsapp-beheerders Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – De gemeente Berg en Dal is bezig met een gemeentedekkend Buurtwhatsapp-netwerk. En daarvoor heeft zij de hulp van de inwoners nodig.


Onlangs werden de buurtpreventieborden in Groesbeek-De Horst geplaatst. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Na Groesbeek-De Horst, Millingen aan de Rijn en Kekerdom is het nu de beurt aan Groesbeek-Breedeweg.

Wat is het?

Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep. Mensen uit de buurt die aangesloten zijn bij deze groep kunnen verdachte situaties snel melden aan buurtgenoten. Het is eigenlijk een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Het zorgt voor meer ogen en oren op straat. Want politie en toezichthouders kunnen nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Door een verdachte situatie te melden via de BuurtWhatsApp, zijn buurtbewoners snel gewaarschuwd. Zij kunnen de verdachte eventueel zelf in de gaten houden tot de politie actie onderneemt. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.

Wat is er in Breedeweg nodig?

In totaal kunnen er 250 personen in één Whatsappgroep. Om die reden heeft Groesbeek-Breedeweg meerdere groepen nodig. De gemeente Berg en Dal heeft het dorp opgesplitst in vier delen:

1) 17 Septemberstraat, Abeelstraat, Bredeweg 13-61, Bruuk 3-68, Cypresstraat, Dakotastraat, Hulststraat, Kon. Wilhelminaweg 1-9, Market Garden, Parachutistenstraat, Vogelkersstraat en Zilversparstraat.
2) Acaciastraat, Berkstraat, Bredeweg 30-52, Goudenregenstraat, Hemeltje, Kruksebaan 2-46, Lijsterbesstraat, Wilgstraat 4-16.
3) Bredeweg 56-92, Eikstraat 2-6, Esdoornstraat, Kerkpad, Kerkplein, Kruksebaan 1-29, Pastoor Hoekstraat, Populierenstraat, Schoolweg 1-39, St. Antoniusweg 1-9.
4) Beukstraat, Eikstraat 8-34, Hazelaarstraat, Hemeltje 36-38, Knapheidepad, Knapheideweg 65-91, Kruksebaan 31-80, Meidoornplantsoen, Plataanstraat, Schoolweg 2-46, St. Antoniusweg 10-54, Wilgstraat 1-27.

Voor de eerste twee groepen zijn al beheerders gevonden. Bent u woonachtig in straten uit de derde of vierde groep en wilt een steentje bijdragen aan de veiligheid in uw buurt? Meldt u zich dan aan als beheerder door te mailen naar [email protected]. Daarbij dient u uw naam, adres, mobiele telefoonnummer en de groep waarvan u beheerder wilt worden te vermelden.

Wanneer voor alle groepen een beheerder is gevonden worden er ook in Groesbeek-Breedeweg speciale Whatsapp Buurtpreventieborden geplaatst.

Bron: DeGroesbeek.nl, gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Gemeente zoekt Buurtwhatsapp-beheerders Breedeweg

Reageren is niet toegestaan.