[Update] “Vast inlooppunt in iedere dorpskern”

GEMEENTE BERG EN DAL – Er moet in iedere dorpskern binnen de gemeente Berg en Dal een inlooppunt voor informatie, advies en ontmoeting komen.

Daarover gaat de partij Voor Berg en Dal donderdag tijdens het begrotingsdebat een motie indienen. De motie wordt vooralsnog alleen gesteund door VOLG.

Volgens de partijen worden de kleine dorpskernen steeds meer geconfronteerd met een afbouw van klassieke serviceloketten, zoals een bank, gemeentehuis of politiebureau. Deze loketten zijn nu gecentraliseerd en gedigitaliseerd. Veel burgers hebben volgens Voor Berg en Dal en VOLG behoefte aan persoonlijk contact op loopafstand.

Daarom moet het college onderzoeken of het mogelijk is een vast inlooppunt te realiseren in alle dorpskernen. Deze inlooplocaties moeten aansluiten bij de behoefte van desbetreffende kern. Daar moet in januari al mee begonnen worden, zodat de raad in het najaar op de hoogte gebracht kan worden van de voortgang.

Morgen praat de raad over de begroting 2017. Dan zal ook over deze motie gestemd worden.

Update 04-11-2016, 00:00 uur:
De motie is donderdagavond verworpen. Partijen hadden vraagtekens bij de uitvoering van de motie, omdat een inlooppunt in (bijna) iedere kern lastig te realiseren is en men eerst wil weten welk punt (gemeenschapshuis) dit wordt. “Pas dan kunnen we er echt aan gaan werken”, zei PvdA-raadslid Thieu Hoeken. “Op dit moment is het te onduidelijk waar we voor zouden stemmen”.

Klik hier voor de hele motie.
Klik hier voor informatie over het begrotingsdebat en de begroting 2017 Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Update] “Vast inlooppunt in iedere dorpskern”

Reageren is niet toegestaan.