[Update] “Laat inwoners zelf warmtelekken opsporen”

GEMEENTE BERG EN DAL – Als het aan D66 Berg en Dal ligt kunnen inwoners en bedrijven binnenkort een warmtecamera lenen om zelf hun woning of gebouw te controleren op warmtelekken.

Afbeelding via De Ramplaan.

Afbeelding via De Ramplaan.

Daarna moeten zij advies kunnen krijgen. Hierover zal D66 donderdag tijdens het begrotingsdebat een motie indienen.

Tempo te laag

De gemeente Berg en Dal heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. D66 noemt het tempo om dit te bewerkstelligen “laag” en wil dat wat opvoeren door inwoners zelf een handje te helpen om enthousiaster te worden als het gaat om duurzaamheid. De gemeente Groningen stelde vorig jaar camera’s beschikbaar voor haar inwoners om de lekken op te sporen.

“Duurzaamheid66”

D66 is sowieso erg duurzaam ingesteld dit jaar tijdens het begrotingsdebat. Naast de motie over de warmtelekken komen er van die partij nog drie moties. Die gaan over duurzaamheid. Een gaat over duurzame mobiliteit, een ander over de voorfinanciering van duurzaamheidsmaatregelen en tot slot komt er nog een motie over een strengere controle van de wet Milieubeheer. Voor de volledigheid staan alle D66-moties hieronder.

Donderdag wordt er gestemd over de moties tijdens het begrotingsdebat.

Update 04-11-2016, 00:00 uur:
De raad heeft de motie donderdagavond verworpen. Reden is dat de duurzaamheidsvisie later dit jaar, of begin 2017, nog in de raad wordt behandeld en dit onderwerp daar terug kan komen.

Klik hier voor de D66-motie over warmtelekken
Klik hier voor de D66-motie over elektrisch rijden
Klik hier voor de D66-motie over voorfinanciering duurzaamheidsmaatregelen
Klik hier voor de D66-motie over wet Mileubeheer
Klik hier voor informatie over het begrotingsdebat en de begroting 2017 Berg en Dal

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Update] “Laat inwoners zelf warmtelekken opsporen”

Reageren is niet toegestaan.