[Update] Notulen raadsvergadering “gewoon” op papier

GEMEENTE BERG EN DAL – De notulen van de raadsvergadering moeten ook na 31 december 2016 op papier beschikbaar blijven.


Stukje notulen van een raadsvergadering in de gemeente Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat zeggen Sociaal Groesbeek, VOLG, Voor Berg en Dal, D66 Berg en Dal en PvdA Berg en Dal (10 zetels). Zij dienen daarom een amendement in tijdens het begrotingsdebat van vandaag, want eerder is besloten de papieren notulen te schrappen.

Besparing

De gemeente Berg en Dal wil € 15.000,- per jaar besparen door de notulen alleen nog digitaal beschikbaar te houden. Dat is mogelijk door de internet-uitzendingen van NotuBiz, die terug te kijken zijn en opgeslagen worden. De raad stemde onlangs nog in met die bezuinigingsmaatregel, maar lijkt daar op terug te komen.

Omslachtig

Het besluit was namelijk niet echt doordacht, vinden ook de partijen. Het live uitzenden en terug kunnen kijken van de raadsvergaderingen heeft zeker een toegevoegde waarde voor de inwoners. Voor wat betreft notulen lijkt het gebruiken van enkel en alleen de video’s echter wat omslachtig. Het opzoeken van de digitale geluidsfragmenten tijdens een vergadering is zowat onmogelijk, omdat dat voor de rest van de zaal storend is. Door de notulen in ieder geval op papier (of in .PDF-formaat) beschikbaar te houden kunnen raadsleden de tekst zowel tijdens een raadsvergadering als op een ander moment makkelijker teruglezen. Het zoeken naar citaten is tevens makkelijker bij papieren versies (of .PDF) dan wanneer men moet scrollen in een videobestand. Tot slot zijn er alleen opnames in de raadzaal, niet in een andere ruimte waar tijdens de carrouselvergadering wordt vergaderd.

Amendementen

Omdat we niet over ieder ingediend amendement een apart artikel kunnen schrijven, zetten we de overige amendementen die vandaag worden behandeld hieronder. Het zijn er 8, waarvan er 5 door Sociaal Groesbeek (al dan niet met steun) zijn ingediend. Ze gaan over de bibliotheekabonnementen, reanimatiecursus voor scholieren, de verhoging van het DoeMee-budget, de notulen en de rioolheffing. GroenLinks dient een amendement in over duurzaamheid. VOLG en Voor Berg en Dal dienen er ook nog twee in.

Het begrotingsdebat begint vanmiddag om 16:00 uur en is, als de techniek het toelaat, live op internet te zien.

Update 04-11-2016, 00:00 uur
Het amendement is donderdagavond aangenomen. GVP, C’90 en VOLG waren tegen, de overige partijen waren voor. Het voorstel was aanvankelijk om alleen de carousselvergaderingen te notuleren, omdat de raadsvergaderingen worden opgenomen. Kosten: € 7.000,-. Daar waren alle partijen het unaniem mee eens. Echter kwam GroenLinks met het aanvullende voorstel om zowel de notulen voor de raads- als carousselvergaderingen op papier te houden: kosten € 15.000,-. Daar waren minder raadsleden mee akkoord, maar nog steeds wel een meerderheid: 15-8.

Klik hier voor het SG-amendement over de notulen.
Klik hier voor het SG-amendement over abbo bieb.
Klik hier voor het SG-amendement over budget DoeMee.
Klik hier voor het SG-amendement over reanimatiecircus scholieren.
Klik hier voor het GL-amendement over duurzaamheid.
Klik hier voor het VOLG/VBenD-amendement over cultuureducatie basisscholen.
Klik hier voor het VOLG/VBenD-amendement over inkoopfunctie.
Klik hier voor informatie over het begrotingsdebat en de begroting 2017 Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ja,ik

En sommigen maar uithalen naar Sociaal Groesbeek het is wel de partij die de meeste moties brengt

Muts

Het inbrengen van moties zegt niks over de kwaliteit van een politieke partij.

wpDiscuz