Draaginsigne Nobelprijs voor veteranen Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Op donderdag 10 november reikt burgemeester Mark Slinkman aan vijf Libanonveteranen uit de gemeente Berg en Dal het Draaginsigne Nobelprijs voor VN-militairen uit.

De uitreiking vindt plaats van 16.00 tot 17.30 uur in het gemeentehuis in Groesbeek.

De bijzondere uitreiking is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Berg en Dal en het Veteraneninstituut. Burgemeester Slinkman heeft grote waardering voor de Berg en Dalse veteranen en wil daarom graag het draaginsigne persoonlijk opspelden. Kolonel b.d. de heer S. Duine, vice voorzitter van de UNIFIL-verenging, spreekt tijdens de uitreiking over zijn persoonlijke ervaringen tijdens de UNIFIL-vredesmissie. Na afloop is er een fotomoment met de burgemeester en de veteranen.

Het draaginsigne

In 2015 heeft de Minister van Defensie, mevrouw Hennis-Plasschaert, per ministerieel besluit, het Draaginsigne Nobelprijs voor VN-militairen ingesteld. Voor dit draaginsigne komen veteranen in aanmerking die tussen 1956 en 1988 minstens 30 dagen aaneengesloten zijn ingezet voor vredesmissies van de Verenigde Naties. In Berg en Dal gaat het om tien Libanonveteranen.

Bij toekenning van het draaginsigne door het Ministerie van Defensie kan een veteraan kiezen voor toezending of uitreiking. Vijf Berg en Dalse veteranen hebben voor de optie uitreiking gekozen en aan hen reikt de burgemeester op 10 november het insigne uit.

Klik hier voor meer info over het Draaginsigne.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jan norp

De inzet door de Unifillers is lang onderschat omdat men in Nederland lang niet wist wat die militairen hebben doorstaan. Beter laat dan nooit. Bedankt heren.

wpDiscuz