Groesbeekse Bosdag 2016

GROESBEEK – Op zaterdag 19 november organiseert Staatsbosbeheer op natuurkampeerterrein Groesbeek voor de tweede keer de Groesbeekse Bosdag.

Het evenement staat in het teken van hout, houtproducten en de houtoogst in Groesbeek. Iedereen is op deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom! De toegang is gratis.

Van boom tot plank

Met het thema ‘van boom tot plank’ wil Staatsbosbeheer laten zien hoe in het Groesbeekse Bos duurzaam hout wordt geoogst. U kunt tijdens één van de rondleidingen hier uitleg over krijgen. Een aantal grote houtoogstmachines zijn aanwezig die momenteel worden gebruikt in het Groesbeekse Bos. Je kunt zien hoe een paard op spectaculaire manier boomstammen uit het bos sleept zoals dat vroeger gebeurde. Een mobiele zaagmachine laat ter plaatse zien hoe van deze boomstammen prachtige planken worden gemaakt. En een bekende houtkunstenaar maakt met zijn motorzaag prachtige kunstwerken. Hollands hout: een duurzame, milieuvriendelijke grondstof. Daar zijn we trots op!

Leuk voor het hele gezin!

Naast de activiteiten rondom het centrale thema zijn er nog andere leuke dingen te doen. Klim in een levensgroot nest en maak een selfie, laat je schminken of timmer je eigen nestkastje. Schat het juiste aantal openhaardhout blokken en win de inhoud! Of ga mee met één van de paddenstoelenexcursies! Rondom een knapperend kampvuur kun je genieten van een kop koffie of thee en er staat heerlijke eigengemaakte soep klaar. Kinderen kunnen boven het kampvuur hun eigen broodje bakken. En mis vooral de alom bekende Groesbeekse Siesmejennekes niet die deze Bosdag muzikaal komen omlijsten. Kortom, een leuke dag voor het hele gezin!

Datum: zaterdag 19 november 2016; Tijd: van 10.00-16.00 uur; Kosten: gratis; Locatie: natuurkampeerterrein Groesbeek, Ds. J.A. Visscherlaan 2, Groesbeek

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeekse Bosdag 2016

Reageren is niet toegestaan.