Sinterklaasintochten gemeente Berg en Dal 2016

GEMEENTE BERG EN DAL – Ook dit jaar komt de Sint met zijn Pieten naar de diverse dorpen in de gemeente Berg en Dal. Hieronder een overzicht van de bij ons bekende intochten binnen de gemeente Berg en Dal.

Intocht Sinterklaas Groesbeek 2016

Komende 19 november komt Sinterklaas weer naar Groesbeek toe. Vergezeld door zijn Pieten brengt hij om 13.00 uur een bezoek aan het gemeentehuis, waarna hij zal plaatsnemen in het Sinterklaashuis van Groesbeek, waar kinderen hem persoonlijk kunnen ontmoeten. Het Sinterklaashuis is gelegen in het voormalige pand van de Etos (Dorpsstraat 39), dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een waar Sinterklaasfestijn.

Kom voor overige Pieten-activiteiten van 13.00 tot 16.00 uur langs in het centrum van Groesbeek! In het centrum zijn ook de Ballonnenpiet, Bellenblaaspiet, Suikerpiet en de Twisterpiet aanwezig, waarmee je allerlei leuke activiteiten kunt doen.

Groesbeek zwaait naar de gekleurde piet
De Pietendiscussie laait elk jaar weer flink op rond de novemberperiode. Ook gaat dit niet voorbij aan de Groesbeekse Sinterklaasorganisaties. Zoals in omringende dorpen Zwarte Piet in ere wordt gehouden, zo blijft Zwarte Piet in Groesbeek ook gewoon komen.

Woordvoerder Marc Luijben zegt: “Het Sinterklaasfeest is voor iedereen en daarom staan we open voor nieuwe ideeën. Echter het idee van gekleurde Pieten is in Groesbeek niet aan de orde. Wanneer de Groesbeekse gemeenschap een verandering wil zien, zoals in de grotere steden in Nederland, zullen we dit idee zeker doorvoeren. Voor nu blijft Zwarte Piet bij ons dezelfde kleur behouden als afgelopen jaren.”

Met deze conclusie kunnen we u garanderen dat naast Sinterklaas ook zijn Pieten in vol ornaat aanwezig zijn bij de Sinterklaasfestiviteiten. (Bron: AgendaNijmegen.nl)

Intocht Sinterklaas Berg en Dal 2016

De Sint komt ook dit jaar weer naar ons mooie dorp, komen jullie ook kijken? Datum is 13 november. De Sint zal rond 10:15 arriveren bij Hotel Val Monte en vanuit daar gaat men naar gemeenschapshuis Kerstendal in Berg en Dal. Omstreeks 12:00 uur neemt de Sint afscheid en is het programma ten einde.

Intocht Sinterklaas Millingen aan de Rijn 2016

Zondag 13 november komt de Sint weer samen met zijn zwarte Pieten naar Millingen. Hij zal om ongeveer 14:30 uur met de stoomboot aankomen bij de Loswal. Ook is er dit jaar weer gezorgd voor een gezellig stukje muziek. In de optocht achter fanfare Ons Genoegen gaan we met zijn allen naar de sporthal, waar het Sinterklaasfeest wordt gevierd. Aan het eind van de middag rond half 5, mogen de kinderen die het leuk vinden naar voren komen om Sinterklaas een handje te geven. Voor ieder kind tot en met de basisschoolleeftijd is er een lekkere verrassing.

Intocht Sinterklaas Kekerdom 2016

In Kekerdom zal de Sint op zondag 20 november verschijnen. Vanaf 13:15 uur verzamelen bij de school en het Sinterklaasfeest zal uiteindelijk in zaal UNA plaatsvinden.

Intocht Sinterklaas Beek-Berg en Dal 2016

Op zondag 20 november is het weer tijd voor het allergrootste kinderfeest van het hele jaar! Want op die dag komt Sinterklaas met zijn paard, Zwarte Pieten, snoepgoed én cadeautjes aan in Beek. Het wordt ook dit jaar weer een superleuk knalfeest. Want wij hebben van Sint al gehoord dat hij natuurlijk ook in 2016 de kinderen in Beek weer wil gaan verwennen. Hij is jullie in Spanje heus niet vergeten! Rond de klok van 14.00 uur komt Sinterklaas aan in Beek (ter hoogte van Rijksstraatweg 73) , daarna volgt de intocht door Beek.

Intocht Sinterklaas Leuth 2016

De Sint en Pieten komen op zondag 20 november naar Leuth. We verzamelen om 14.15 uur bij de Vriendenkring. En gaan dan onder begeleiding van DES Sint ophalen.

Intocht Sinterklaas Ooij 2016

Sinterklaas zal op zondagmorgen 27 november om 11:00 uur op De Speulplek worden ontvangen. Vanuit daar gaat het naar dorpshuis De Sprong.

Foutje tegengekomen? Mail dan naar [email protected]. Maakt u foto’s tijdens één van de intochten? Dan ontvangen wij die graag en kunnen ze naar hetzelfde mailadres gestuurd worden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
best off the rest

Goed zo, zwarte piet moet zwart blijven.
Handen af van onze tradities

zwarte piet

Ja juist
ze komen naar ons land en dan willen ze
onze regels en tradities veranderen
als ze het er niet mee eens zijn dan gaan ze toch
lekker terug naar d.r eigen land

Johanna

En op zondag 4 december in de Breedeweg

Kiezer 2014

Ach het is toch een leuke en spannende tijd voor onze kleintjes, hun familie, onderwijzers en verzorgers.
De kinderen kunnen heel goed zelf bepalen wie zij de leukste Piet vinden; zwart of met een kleurtje, een mandarijn of snoepjes, lieve woorden of een cadeautje?
Laat het hun feestje zijn en blijven.
Ons gezeik over traditie, slavernij verleden, WO2, Indië, Korea, Vietnam, Trump, Clinton en al onze sores in het leven, ach dat komt later wel, nu ff niet zeur Piet!

wpDiscuz