Kinderen Op de Horst ontbijten met burgemeester

GROESBEEK – Burgemeester Slinkman kreeg dinsdag 8 november een gezond ontbijtje van kinderen van basisschool Op de Horst uit Groesbeek.


Foto: website Op de Horst.

Hiermee gaven ze het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens deze week delen zo’n 520.000 kinderen op 2.720 basisscholen een gezond ontbijt.

Wie eet wat?

Tijdens het Burgemeestersontbijt hadden de kinderen het met de burgemeester over gezond ontbijten en over het werk van een burgemeester. Sommige kinderen hadden iets moois gemaakt voor de burgemeester, anderen vertelden hem een goede mop. Ondertussen eten ze lekker van hun ontbijt met lekkere broodjes, gezond beleg, plakjes komkommer, appels, melk en thee.

Donatie aan Jantje Beton

De burgemeester betaalde symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie van € 250,- aan Jantje Beton. Paul, die op de plek van de burgemeester zat, mocht de cheque aan nemen. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt wordt in 255 gemeenten gehouden. Het is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt. Dat schenkt voor het 14e jaar op rij een week lang aandacht aan het belang van een goed ontbijt met ontbijtjes en lesmateriaal. Nog steeds veel kinderen ontbijten niet altijd of niet gezond.

Steun

Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Kinderen Op de Horst ontbijten met burgemeester

Reageren is niet toegestaan.