Filmvoorstelling Mallemolen: Israël

GROESBEEK – Zondag 27 november organiseert cultureel centrum De Mallemolen in samenwerking met Stichting Wereldbeeld weer een filmvoorstelling.

Ditmaal gaat de reis naar Israël.

We starten de rondreis in het noorden van het land in de Golanhoogten, de plaats waar de Romeinen en de Kruisvaarders aan land zijn gegaan. Zij trokken dan langs de Jordaan naar Jeruzalem. Daarna gaat de reis verder naar Beet-Sjaan, 5000 jaar oud, daar worden opgravingen verricht. Vervolgens gaan we naar Jeruzalem, naar de Tempelberg waar ook het Tempelplein is. Hier staat de Rotskoepel met een gouden dak en de El- Aksa moskee met een zilveren dak.

We lopen de “Via Dolorosa”, de lijdensweg die Jezus heeft afgelegd voor hij gekruisigd werd. Daarna gaan we naar de stad Jericho. We bezoeken de steden Nazareth en Bethlehem en het meer van Tiberias. Vervolgens gaan we naar de Dode Zee. Het water is tien keer zo zout als gewoon water, je blijft er in drijven. We gaan naar Koemran, daar zijn Manuscripten gevonden, de zogeheten Dode Zeerollen. Vervolgens naar En-Gedi, een smalle oase in de woestijn, daar ligt de rots Masada. Hier heeft zich een groot drama afgespeeld, dat wordt in de film nader uitgelegd.

In de derde film gaan we naar de Sinai woestijn naar de koper mijnen van Koning Salomon en bezoeken een bedoeïenentent daar worden we getrakteerd op brood met vijgenjam. Dan maken we een uitstapje naar Jordanië naar Petra. Daar lopen we door de wadi Moesa en plots zie je het gebouw “Al- Khazne Farun”, de Schat van de Farao, een, paleis geheel uit de rotsen gehouwen. Daarna gaan we naar Eilat, een mooie moderne stad met veel vertier.

De aanvang van de filmvoorstelling is 11.00 uur. De toegang is € 2,00 incl. een kopje koffie of thee. Meer informatie vindt u op www.mallemolengroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Filmvoorstelling Mallemolen: Israël

Reageren is niet toegestaan.