In de ban van de vleermuis

GROESBEEK-DE HORST – Op vrijdag 18 november 2016 organiseert Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) een informatieavond over vleermuizen.

Deze avond wordt gehouden in dorpshuis De Slenk in het Groesbeekse kerkdorp De Horst (Reestraat 2) en begint om 19.30 uur. Spreker op deze avond is vleermuizenkenner Peter Twisk. De toegang is gratis.

Beetje eng, maar niet gevaarlijk

Bijna iedereen zal wel eens een vleermuis hebben gezien. In de schemering komen ze te voorschijn om in de lucht op jacht te gaan naar insecten. Vleermuizen zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen. Ze hebben een bijzondere levenswijze en zijn niet gevaarlijk, maar toch vinden veel mensen vleermuizen een beetje eng. Onbekend maakt onbemind. Dat komt de bescherming niet altijd ten goede. En bescherming is nodig, want door het verdwijnen van leefgebied en van slaap- en overwinteringsplaatsen zijn vleermuizen kwetsbare diersoorten.

Informatieavond

Op de informatieavond zal vleermuizenexpert Peter Twisk het leven en gedrag van vleermuizen belichten. Peter is al tientallen jaren ‘in de ban van de vleermuis’. Hij is mede-auteur van standaardwerken als ‘Zoogdieren van West-Europa’, ‘Veldgids Diersporen’ en ‘Veldgids Europese zoogdieren’. Tevens is hij illustrator, gespecialiseerd in het tekenen van natuurillustraties. In de loop van de jaren is hij steeds dieper in de zoogdierstudie gedoken, vooral in die van de vleermuizen. Hij is thans werkzaam als ecoloog bij het ecologisch adviesbureau Regelink Ecologie & Landschap.

Tijdens de lezing komen ook vragen aan de orde als: wat moet je doen als je een vleermuis vindt en hoe kun je vleermuizen beschermen en hun leefgebied verbeteren. Voor meer informatie: Paul Leenders, telefoon 024‐3972405 en www.wmg-groesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on In de ban van de vleermuis

Reageren is niet toegestaan.