Tips voor GFT-inzameling in de winter

GEMEENTE BERG EN DAL – Het wordt weer kouder. Dar geeft u graag tips voor groente-, fruit- en tuinafvalinzameling (gft-inzameling) in de winter. Neem tijdens vorstperiodes genoeg maatregelen om aanvriezen van uw gft-afval te voorkomen. Zo kan Dar uw gft-afval ook in de winter goed inzamelen.

gft_afval_keuken-dar

Tips voor gft-afval

• Zet uw gft-container binnen of op een beschutte plek en pas op de inzameldag voor 07.30 uur buiten.
• Als uw gft-container leeg is, kunt u een dunne krant of eierdoos onder in de container leggen. De eierdoos neemt het vocht op en voorkomt voor een groot gedeelte het vastvriezen.
• Laat het natte groente- en fruitafval, theezakjes en koffiefilters uitlekken voordat u het in uw gft-container doet. Hoe minder water er in zit, hoe minder kans op bevriezing.
• Let op: Doe geen zout of antivriesmiddel in uw gft-container om vastgevroren afval te ontdooien. Hierdoor kan het gft-afval niet hergebruikt worden als grondstof voor bijvoorbeeld compost.

Ook uw keukenafval bij het gft!

In de gemeente Berg en Dal scheidt 81% van de inwoners gft­afval. Daarmee zijn we heel goed op weg, maar het kan nóg beter. Wist u dat keukenafval zoals etensresten en theezakjes ook bij het gft­afval mogen? Dat keukenafval wordt weer gebruikt als grondstof voor compost of groengas. Let op: doe geen plastic verpakkingsafval of glas bij het gft­afval, want vervuild gft­afval kunnen we minder goed recyclen.

Alles over gft-afval

Alles over gft-afval vindt u op www.dar.nl/gft. Hier vindt u bijvoorbeeld tips om uw keukenafval te scheiden en een overzicht van wat u wel en niet bij uw gft-afval mag doen.

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie over afval kijkt u op www.dar.nl. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via [email protected].

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Tips voor GFT-inzameling in de winter

Reageren is niet toegestaan.