Giro 2016: bijna 4 ton verlies, wel een 8.1

NIJMEGEN E.O – De start van de Giro 2016 in Gelderland heeft minder opgeleverd dan verwacht, maar de provincie is wel trots op het verloop van het evenement.


7 mei 2016: Het Giro-peloton door Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat blijkt uit een evaluatie die dinsdag is gepresenteerd.

Verlies

Er is een verlies van zo`n € 365.000,- geleden. Er kwam 12 miljoen euro binnen en de kosten waren 12,4 miljoen euro. De provincie (€ 250.000,-) en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen (ieder € 36.500,-) lappen dat geld. Projectdirecteur Simone Richardson: “We hebben minder inkomsten gegenereerd dan vooraf begroot. Belangrijkste aanleiding is dat het bedrijfsleven door tijdsdruk niet zoveel betrokken is geraakt bij het evenement als had gekund”, is de uitleg over het verlies.

Positief

Hoewel de financiën tegenvallen zijn de meeste cijfers wel positief te noemen. 482.500 mensen hebben de Giro in Gelderland bezocht. Hiervan waren 126.500 personen van buiten Gelderland die speciaal naar de Giro zijn gekomen en 42.500 personen uit het buitenland. Er zijn 1.516 side events gehouden met circa 77.000 deelnemers en 226.000 bezoekers.

Een 8,1

De bezoekers van Giro Gelderland waarderen het evenement gemiddeld met een 8,1. Daarmee staat het op de tweede plaats qua waardering als het gaat om een start van een grote wielerronde in Nederland. Er keken in Europa verdeeld over de drie dagen 72,29 miljoen mensen.

Trots

Al met al is gedeputeerde Jan Markink trots: “De provincie Gelderland en haar organisatiepartners Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen kijken met veel genoegen terug op de start van de Giro. De doelstellingen zijn gehaald en veel positieve effecten zijn gecreëerd. Trots, verbondenheid en inspiratie zijn gecreëerd en gebleven dankzij dit prachtige evenement.””.

Giro door onze gemeente

De Giro kwam op 7 mei 2016 ook door de gemeente Berg en Dal. Berg en Dal was één van de weinige doorkomstlocaties waar bezoekers uit de wijdere omgeving naartoe gingen, staat in de evaluatie. Dat had te maken met de klim bij Beek. In overige doorkomstplaatsen van etappe 2 en 3 bestonden de bezoekers vooral uit eigen inwoners.


Giro door Groesbeek. Video: DeGroesbeek.nl.

Dossier Giro 2016 gemeente Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

toch een flinke som belastinggeld voor 41 seconden doortocht..

wpDiscuz