550 mantelzorgcomplimentjes in de gemeente

GEMEENTE BERG EN DAL – Mantelzorgers in de gemeente Berg en Dal zijn de afgelopen week verwend met een ‘compliment’ in de vorm van bloemen en VVV-bonnen en met een muzikaal feestje. Als dank voor hun zorg en toewijding voor een naaste.

Mantelzorg_Berg_en_Dal-DGB

Bloemen

Donderdag 10 november was de landelijke Dag van de Mantelzorg. Die dag werden mensen die langdurig voor een ander zorgen in de bloemetjes gezet. In de gemeente Berg en Dal gebeurde dat soms letterlijk. Op 48 adressen bezorgden bloemisten fraaie boeketten, met daarbij een VVV-bon van € 25,-. Bij 502 mensen plofte een enveloppe op de mat met daarin een VVV-bon van € 50,-. Degene voor wie gezorgd wordt, kon namelijk kiezen uit twee manieren om zijn of haar mantelzorger te bedanken.

Uitstapje

“Ik ga met mijn VVV-bon een uitstapje maken met mijn vader. Dan hebben we er allebei plezier van”, aldus een enthousiaste ontvangster. Op Facebook verschenen verraste reacties. ‘Kom je thuis, ligt er een envelop met het mantelzorgcompliment. Dankjewel Jan en Mantelzorg Berg en Dal.’

Persoonlijk

Dinsdag 15 november bezochten een kleine honderd mensen het feest in de Mallemolen (Groesbeek). Ook dit was speciaal voor mantelzorgers in Berg en Dal. Voordat de muziek losbarstte, vertelde wethouder Thijssen een persoonlijk verhaal. Zijn vrouw en hij hadden zijn schoonmoeder in huis genomen. Ze dachten dat het voor even was, het werden zeven jaren. Thijssen benadrukte dat het vooral mooi is als je samen iets voor een ander kunt betekenen en dat je dat ook aan je kinderen kunt meegeven dat je samen voor iemand kunt zorgen. Natuurlijk was het ook zwaar, je kunt bijvoorbeeld niet zomaar even weg en moet je aanpassen aan iemand die steeds minder kan. Maar terugkijkend beklijft vooral de positieve kant.

De gemeente ging aanvankelijk uit van maximaal 500 aanmeldingen, mede gezien het feit dat het er in 2015 nog 350 waren.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on 550 mantelzorgcomplimentjes in de gemeente

Reageren is niet toegestaan.