Prins Ummenie d’n 57e: Hans Kersten

GROESBEEK – Hans Kersten (De Bon) van CV de Sniekers is vrijdagavond in De Linde uitgeroepen tot Prins Ummenie d’n 57e in Groesbeek.

hans_kersten_ummenie_57_groesbeek-dgb

De Feestneus levert dit jaar de Ummenie. Kersten volgt Wil Kaal op, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Prins Ummenie d’n 56e. Tijdens het carnavalsseizoen 2016-2017 zal hij de scepter zwaaien over het Keulen van Gelderland.

Hans Kersten

Hans is 48 jaar, getrouwd en heeft twee zoons en een dochter. Hij is een feestvierder bij uitstek en sinds 1985 lid van carnavalsvereniging De Sniekers uit Groesbeek. In het dagelijks leven heeft hij een eigen timmerbedrijf samen met zijn oudste broer. Hij wordt bijgestaan door de raad van elf, de raadsdames en zijn presidenten en goede vrienden; Arno Schoonenberg, Frank van Elst en Hans Liebers. De hofdames zijn, echtgenote Chrisje, Yvonne Schoonenberg, Ilja Wennekers, Lisette Sillessen, Frencis Peters, Hanneke Liebers en Esther de Bruin.

De Sniekers

Carnavalsvereniging De Sniekers bracht in 1998 op het schlagerfestival het lied “Prins Ummenie” uit. Deze carnavalsschlager is in een nieuw jasje gestoken en daarmee het prinsenlied voor aankomend seizoen. De leus van Prins Ummenie d’n 57ste luid;

“Got-ter uut zû lang as-et get, ut is vurbeej vûr dagg’t wet!!!”

Overige prinsen gemeente Berg en Dal

In Beek-Berg en Dal is Niek van het Erve dit seizoen prins bij De Cavalieren. Maikel Tap is dat in Kekerdom en Tom Erinkveld in Millingen aan de Rijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Van harte Hans! Hebben we een goed prins aan!

best off the rest

Hans,dit heb jij verdiend.
Van harte gefeliciteerd.
Ik heb jaren met je mogen werken,dus weet dat jij hier voor gemaakt bent.

feestneus rood

Waarom mocht Dien geen princes worden van de feestneus .Naar afmelden van Theo Heijnen ivm met gezondheid .

wpDiscuz