Geen vuurwerkvrije zones in de gemeente

GEMEENTE BERG EN DAL – Er komt ook de komende jaarwisseling geen vuurwerkshow en er zijn geen vuurwerkvrije zones in de gemeente Berg en Dal.

Dat blijkt uit een rondvraag van het Algemeen Dagblad bij de gemeenten in Nederland.

Discussie

Vuurwerkoverlast is ieder jaar weer een landelijke discussie. Enkele gemeenten kiezen er voor om op een centraal punt een vuurwerkshow te organiseren of gebieden aan te wijzen die vuurwerkvrij moeten zijn. Berg en Dal heeft dit tot op heden nooit gedaan en dat zal ook dit jaar niet anders zijn.

Lastig te handhaven

Vorig jaar stelde GroenLinks Berg en Dal vragen over dit onderwerp. Het college gaf toen aan dat er wel klachten zijn, maar er binnen de gemeente geen locatie is waar de overlast ieder jaar weer de spuigaten uit loopt. Voor wat betreft handhaving is er ook niets te garanderen, dan moeten mensen op heterdaad betrapt worden en dat is lastig.

De vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen in de gemeente Berg en Dal was vorig jaar € 4.000,-.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Goed zo college! BOEM!

R. Ommel

Jammer, gemiste kans.

thijs

Gaat toch ook niet werken zo’ n zone.

henk

jammer, al dat K*T geknal. Alleen nog maar siervuurwerk toestaan en al die ontplof knallers verbieden. Hoop dat er nu eens echt gehandhaafd wordt en niet alleen als je de hond een keertje niet aan de riem hebt. Die boa`s worden toch niet voor niets betaald. Ieder jaar zitten al de huisdieren maar ook het wild in de stress vanwege die ontploffingen en dan heb ik nog niet eens over de troep die ze overal achterlaten.

wpDiscuz