Gemeente gaat weekblad evalueren

GEMEENTE BERG EN DAL – Er komt een evaluatie van het weekblad Het Gemeentenieuws. Dit heeft te maken met de gemeentelijke publicaties (inspraakavonden, werkzaamheden, vergunningen etc.) die daar sinds dit jaar in staan.

Gemeentehuis Groesbeek - Berg en Dal (1)

Het weekblad ontvangt geld van de gemeente Berg en Dal zodat de gemeente daar de informatie in kan publiceren.

Extra kosten

Vanwege de herindeling is er veel discussie geweest over welk weekblad wekelijks de publicaties vanuit de gemeente Berg en Dal krijgt. In het verleden was het zo dat De Rozet dat voor de gemeenten Ubbergen en Millingen aan de Rijn mocht doen en het Groesbeeks Weekblad (nu 1Groesbeek) voor Groesbeek. De bladen kregen er jaarlijks respectievelijk € 31.200,- en € 52.000,- voor.

Één weekblad met de gemeentepagina

In 2014 is er door de politiek gekozen om de gemeentepagina (ondanks de herindeling) in twee weekbladen (1Groesbeek en De Rozet) te blijven publiceren. Dit als pilot voor de duur van één jaar. Gevolg: € 40.000,- extra kosten en arbeidsintensiever werk. De raad heeft na een evaluatie daarvan bepaald dat dat anders moet. Uiteindelijk is er na een aanbesteding gekozen voor Het Gemeentenieuws, dat toen ook al in de hele gemeente Berg en Dal verscheen.

Eisen

De Rozet en 1Groesbeek konden niet aan de eisen voldoen, want de Rozet verschijnt niet wekelijks omdat dat financieel onhaalbaar zou zijn en zowel De Rozet als 1Groesbeek hadden een beperkt verspreidingsgebied. Berg en Dal wilde juist wekelijks álle inwoners voorzien van dezelfde informatie.

Drie weekbladen voor Groesbekers

Voor De Rozet is er iets veranderd, want het blad heeft met verschijnen in Groesbeek het verspreidingsgebied uitgebreid en komt nu tweewekelijks in de hele gemeente. Daarmee krijgen inwoners van een deel van de gemeente nu drie lokale weekbladen (+ De Brug) in huis. Na bijna een jaar publiceren in een nieuw weekblad is het tijd voor een evaluatie.

Daaruit zal blijken of de gemeente Berg en Dal de huidige wijze van publiceren in Het Gemeentenieuws voort wil blijven zetten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Doe maar de Rozet daar staat tenminste iets in van de hele gemeente en niet helemaal vol met reclame zoals in Groesbeek 1.

gewoon ik

De Groesbeek1 kan voor wat mij betreft vervallen, er staat meer nieuws in over de gemeenten Heumen en Mook. Als het gemeentenieuws en de Rozet 1 worden dan is het een goed blad

Mike

Misschien moet er ook even gekeken worden naar de slechte bezorging van de weekbladen.
In het buitengebied van Groesbeek (omgeving wylerbaan) komt al minimaal een half jaar geen enkel weekblad meer.

Henk

Misschien moeten ze ook eens naar deze website kijken als optie? Stoppen met de papieren versie is ook beter voor het milieu!

De Drullers

Ik ben het helemaal eens met onderstaande schrijvers. De Groesbeek1 opdoeken. En het Gemeentenieuws handhaven en de Rozet erbij. In het Gemeentenieuws dan wel alleen gemeentenieuws en niet volproppen met reclame. EN ECHT TOEZIEN OP DE BEZORGING WANT DIE IS RONDUIT ZEER SLECHT. MAAR WEL MET DE KERST DE HAND OPHOUDEN.

Flak

Ik ben het ook eens dat het blad 1 Groesbeek moet verdwijnen. In de 3e week van augustus verscheen het blad met 16 pagina’s waarvan er 10 bestonden uit advertenties. 1 Pagina had betrekking op Groesbeek en de rest bestond uit informatie over Mook, Gennep en Heumen. Het blad 1Groesbeek heeft niets te maken met Groesbeek c.q. Berg en Dal. De subsidie moet onmiddellijk gestopt worden.

Verpoort

Als je geheel onafhankelijk naar deze drie kranten kijkt is de Rozet het meest professioneel gevolgd door het Gemeente nieuws. 1Groesbeek haalt het, ondanks de naam 1GROESBEEK, niet.

Waarom stoppen we niet gelijk met die hele gemeentelijke herindeling want wij in groesbeek hebben al genoeg in moeten leveren en wij bepalen toch zelf wel wat we willen lezen en dat we naar groesbeeks luisteren op omroep {groesbeek]

oud bezorgster
Weg met de brug en de 1 groesbeek.Heb hier 1 keer de rozet gehad…ingevouwen in de voorgaande 2!Vreemd dat niemand die kranten wilt bezorgen hoor…je kreeg eerst 7.50 per krantsoort per wijk…daarna werd er 1 invouwkrant en miste je als bezorger al 20 euro van je zuurverdiende geld per maand!Voor de derde krant er bij zal de geldpot ook niet extra open gaan!Dus ga je lekker schamen bij Axender!Kids vanaf 13 jaar inzetten voor een appel en een ei…zooi is niet te tillen en de helft ligt zo weer in de papierbak! Als we het al krijgen word het bezorgd… Lees meer »
Jan Norp
Ik mis het oude Groesbeeks Weekblad. Het Gemeentenieuws is slecht vormgegeven en bevat erg veel berichten over kleine voorvallen die alleen in betreffende buurt interessant zijn. De Rozet heb ik hooguit 2 x ontvangen. Ik heb daarom daarover geen oordeel. 1Groesbeek is wel goed vormgegeven maar bevat nauwelijks nieuws uit Groesbeek, laat staan uit de gemeente Berg en Dal. Daarbij de Toestanden van John Peters voegen alleen maar ellende toe. Daarom het liefst een beter vormgegeven Het Gemeentenieuws. Maar dat zal wel niet in het straatje passen van de uitgeverij die in meer gemeenten dezelfde opmaak en hetzelfde kleine formaat… Lees meer »
wpDiscuz