Reserveren graf vanaf 2017 mogelijk

MILLINGEN AAN DE RIJN/GROESBEEK – Aan de wens van inwoners van de gemeente Berg en Dal om een plek op de begraafplaats te kunnen reserveren wordt vanaf 2017 voldaan.

Ook is begraving op een vrije plek in een bestaande rij mogelijk. Deze wijzigingen zijn vastgelegd in nieuwe verordeningen voor gemeentelijke begraafplaatsen, die volgende maand nog wel definitief goedgekeurd moeten worden.

Regels moeten gelijk zijn

Er zijn in de gemeente Berg en Dal twee gemeentelijke begraafplaatsen waar de nieuwe mogelijkheden gaan gelden. Een daarvan ligt aan de Vossengraaf in Millingen aan de Rijn, de ander betreft de Heselenberg in Groesbeek. De regelgeving moet in verband met de herindeling vóór 2017 gelijk getrokken worden. “De begraafplaats is een belangrijke maatschappelijke voorziening en daarom willen wij daar waar het kan aan de vraag van inwoners kunnen voldoen”, aldus burgemeester en wethouders.

Verschillen

Door de ligging van de begraafplaatsen zullen er nog wel verschillen zijn. Zo is het plaatsen van drie kisten in één graf niet mogelijk in Millingen aan de Rijn. De gemeente legt uit dat dat komt door de grondwaterstand. Ook zijn er bij Heselenberg urnennissen (muur voor plaatsing asbus), maar in Millingen niet.

Nieuwe tarieven

Overigens zullen ook de tarieven veranderen. Op sommige punten liepen de Groesbeekse en Millingse tarieven sterk uiteen. Voor de gemeente Berg en Dal gelden daarom nieuwe tarieven. Het verlengen wordt in Millingen duurder, terwijl een particulier graf in Groesbeek meer gaat kosten. Het verstrooien van as wordt € 50,- goedkoper. Alle tarieven staan hieronder.

Noot: De kosten van het reserveren van een graf zijn gelijk aan de verleningskosten van de grafrechten van een particulier graf.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ja,ik

Geef hem/ haar eeuwige rust, behalve in Berg en Dal daar moet tot in de eeuwigheid betaald worden. En hoe fijn hoor zo’n harmonisatie

Piet

Herindeling,sommige zullen zich in hun graf omdraaien als ze dit geweten hadden.

Groesbeker

Ik vind het sowieso te belachelijk voor woorden deze veel te hoge prijzen.
Mensen moeten hun geliefde missen en vervolgens wordt ze het hemd over de kop getrokken om de boel te kunnen en blijven betalen

Zie je wel

Zie je wel dat alles duurder wordt na de samenvoeging! Nee dat ze niet zo zijn! Gruusbek bove!

splinter

ge kunt er maar 1 hebben

Grace

Inderdaad Groesbeker. En met een blik op de toekomst, om er zeker van te zijn dat je blijft liggen waar je ligt, ook nog alvast vele jaren ‘liggen’ vooruit betalen anders scheep je hier je nabestaanden mee op. De uitspraak; ‘zelfs op ut kerkhof krieg ik nog gen rust’ is hier wel op z’n plaats.

wpDiscuz