Bomen in Groesbeek, Leuth en Millingen gekapt

GROESBEEK/LEUTH/MILLINGEN – De gemeente Berg en Dal laat enkele bomen in de kernen Leuth, Millingen aan de Rijn en Groesbeek kappen. Er zal herplant voor in de plaats komen.

Dit besluit is genomen op basis van het onlangs gemaakte stroomschema. Dat schema wordt gebruikt om kapverzoeken op dusdanige wijze af te handelen dat er sprake is van een duidelijk beleid.

Waar worden de bomen weggehaald?

Aan de Burgemeester Hermsenstraat in Millingen aan de Rijn worden bomen in de plantsoenen weggehaald vanwege langdurige overlast en matige kwaliteit. Twee bomen blijven daar vanwege de monumentale status staan. Aan een deel van de Haafakker in Leuth worden ook bomen verwijderd. Vanwege onoplosbare overlast die met het jaar erger wordt zullen ook bomen aan de Ruyterstraat in Groesbeek verdwijnen. In alle gevallen is er volgens de gemeente sprake van een breed draagvlak.

Meer verzoeken

Er zullen niet alleen bomen gekapt worden, aan andere verzoeken om bomen op enkele locaties in Millingen aan de Rijn en Groesbeek te kappen wordt niet voldaan. In totaal lagen er 7 verzoeken, waarvan de drie bovenstaande gehonoreerd zijn. In vier andere gevallen worden de bomen gehandhaafd. Ook dat is het resultaat van het stroomschema.

Waar blijven de bomen staan?

Bomen tussen de parkeerhavens aan de Generaal Gavinstraat in Groesbeek mogen blijven staan. Onderhoudsmaatregelen moeten er voor zorgen dat er meer licht en ruimte ontstaat. Er waren ook klachten over enkele berkenbomen aan de Hobbemaweg (Groesbeek), maar ook hier zouden onderhoudsmaatregelen voldoende moeten zijn. Datzelfde geldt ook voor eikenbomen aan de Wethouder Arntzstraat in Millingen. Bij de Martinusschool in datzelfde dorp zijn er ook problemen. Echter hebben de eikenbomen daar een monumentale status en wordt er aan onderhoud gedaan.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bomen in Groesbeek, Leuth en Millingen gekapt

Reageren is niet toegestaan.