Gemeente haalt bladbakken weg bij misbruik

GEMEENTE BERG EN DAL – Begin oktober heeft de gemeente Berg en Dal op diverse locaties (+/- 95) in de gemeente bladbakken geplaatst.


Inhoud van een bladbak aan de Kloosterstraat in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit is gedaan zodat de inwoners het bladafval in de herfst makkelijker kwijt kunnen. Dat zou het bladoverlast zoveel mogelijk tegen moeten gaan.

Wat niet?

De gemeentelijke bakken zijn enkel en alleen bedoeld voor bladafval. Snoeiafval, boomstronken of coniferen horen hier dus niet in thuis. Dat kan in de GFT-container of ingeleverd worden bij de milieustraat. Het is ook niet de bedoeling om het bladafval in plastic- of huisvuilzakken te stoppen en dat vervolgens in de bakken te gooien. Omschudden kan uiteraard wel.

Verwijderen

Helaas komt het voor, zo zegt de gemeente, dat er regelmatig misbruik wordt gemaakt van het feit dat er een bladbak staat en daar dus ander afval in terecht komt. Wanneer dit vaker voorkomt kan dat er toe leiden dat de desbetreffende bak wordt verwijderd.

Bron: Gemeente Berg en Dal, DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jan Norp

zo verpesten hufters, die niet even naar de milieustraat bij Van Kesteren willen rijden, een overigens prima voorziening

wpDiscuz