Belastingtarieven 2017 gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeenteraad wordt in december gevraagd de belastingverordeningen voor 2017 van de gemeente Berg en Dal vast te stellen.

Belastingen gemeente Berg en Dal 2017

OZB
Voor 2017 is uitgegaan van een verhoging van de ozb tarieven met 2% inflatiecorrectie.


Toeristenbelasting
Het tarief voor 2017 wordt conform begroting 2017 verhoogd met € 0,01 per tarief tot respectievelijk € 0,76 per overnachting en € 0,47 per overnachting op een kampeerterrein.


Leges
Bijna alle tarieven zijn met 2% verhoogd. Er zijn nog enkele aanpassingen:

• De legestarieven voor de bouwvergunningen zijn verhoogd met 5%.
• Er is een nieuw tarief in de tabel opgenomen: aanvraag ontheffing bouwlawaai (voor bouwwerkzaamheden op zondag en ma t/m za vóór 07:00 uur of na 19:00 uur. De aanvragen zijn in 2016 voor het eerst bij de gemeente binnengekomen. De kosten (€ 707,-) konden toen nog niet worden doorberekend aan de aanvragers, omdat er niets over was opgenomen in de tarieventabel. Vanaf 2017 is dat wel.

De hele tarieventabel is hier te vinden.


Rioolheffing
Voor de rioolheffing is geen verhoging ten opzichte van vorig jaar doorgevoerd. De tarieven blijven hetzelfde.


Forensenbelasting
Een gemeente kan Forensenbelasting heffen van personen die niet in de gemeente staan ingeschreven, maar wel meer dan 90 dagen van een jaar voor zichzelf of hun gezin een gemeubileerde woning beschikbaar houden. Verhoging van 2%.


Afvalstoffenheffing
Hieronder nog het schema voor de afvalstoffenheffing. Deze is voor de hele gemeente nu kostendekkend. Omdat dat voorheen in Groesbeek nog niet zo was (in Ubbergen en Millingen aan de Rijn al wel) zullen de inwoners van de voormalige gemeente Groesbeek een behoorlijke verhoging krijgen.

Munitax

Op basis van de nieuwe tarieven zullen de belastingaanslagen 2017 betreffende onroerende zaakbelastingen, afvalstoffenheffing, rioolheffing, toeristenbelasting en de forensenbelasting worden opgelegd door Munitax, het belastingkantoor in Beuningen. De heffing van de overige rechten, wordt door de gemeente zelf uitgevoerd.

13 miljoen

De gemeente verwacht in totaal zo`n 12,8 miljoen euro te kunnen incasseren uit de belastingen, dit blijkt uit de geraamde belastinginkomsten in de begroting. Het grootste gedeelte (5 miljoen) komt uit de OZB. De gemeente verwacht daarnaast onder andere 3,1 miljoen euro aan inkomsten vanwege de rioolheffing en 2,7 miljoen voor de afvalstoffenheffing.

Inwoners krijgen de aanslagoplegging begin 2017 in de bus en de gemeente zal hier zelf ook nog over communiceren.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Wim Houben

Ik zie in de gerelateerde berichten staan dat de gemeente flink gaat besparen en dat er geen belastingverhogingen komen. Hoe is dat te rijmen met een verhoging van de afvalstoffenheffing van zestig euro?

Janssen

Nou lekker zeg ,eerst al gedonder over de naam nu ook nog een flinke optater door de enorme belastingverhoging die alleen de groesbekenaren echt keihard treffen en vooral de eenpersoons huishouden.Bedankt worden jullie,Dit had ook in stappen kunnen gebeuren.Niet normaal.

Toon Verbeet

Dat komt omdat de lichten altijd aan xijn snachts en in het weekend onnodig stroom verbruik.

enne bruukse

Waar zijn nu die partijen die beloofden dat er met de herindeling geen belasting verhoging zou komen?

Rioolrat

Ze zullen de begroting nu wel rond krijgen schat ik zo

splinter

Ja die verlichting brand dag en nacht niet normaal maar ze hebben toch zonnen panelen . Zijn nog te lui om smorgens de lichten aan te doen zegt genoeg over wat er zit

wpDiscuz