Aandacht voor nieuwe openingstijden De Lubert

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal blijft met zwemmers in overleg over de nieuwe openingstijden van De Lubert, maar geeft daarbij wel aan dat teruggaan naar de oude openingstijden geen optie is.

Dat liet wethouder Erik Weijers donderdagavond weten na vragen vanuit PvdA Berg en Dal hierover.

Nieuwe tijden

De openingstijden van zwembad De Lubert zijn sinds 14 november aangepast. Zwemmen in de vroege ochtend kan niet meer en op enkele dagen is ook het vrij zwemmen in de middag weggevallen. “De mogelijkheid om te zwemmen staat steeds verder onder druk. Er zijn veel tijden weggevallen”, aldus PvdA. De partij was in april al van mening dat er niet teveel getornd moest worden aan de openingstijden en wilde dan ook weten waarom zwemmers vanaf deze maand op bepaalde tijden niet meer welkom zijn.

Zwembad behouden

Weijers reageerde daarop als volgt: “De raad heeft in april besloten om het zwembad zoals we dat kennen in de lucht te houden. Er is geld beschikbaar gesteld voor achterstallig onderhoud en verfraaiing van het gebouw, maar ook voor verduurzamingsmaatregelen. Daarnaast moest ik er van de raad voor zorgen dat het exploitatietekort in 2017 teruggaat naar € 200.000,- á € 240.000,-“.

Wethouder voert opdracht van raad uit

De wethouder is met die opdracht aan de slag gegaan en is bezig met het uitvoeren van één van de opdrachten die de raad naar aanleiding van een rapport heeft gegeven: een efficiëntere openstelling. “Dat heeft consequenties voor de openingstijden. Totdat de raad mij een andere opdracht geeft, blijf ik doorgaan met de opdracht zoals ik die nu voor heb liggen”, aldus Weijers.

In gesprek blijven

De wethouder liet weten wel in gesprek te zijn met de zwemmers die de dupe zijn van de nieuwe openingstijden, maar benadrukte dat het hanteren van de oude openingstijden geen haalbare kaart is. “Dat weten wij met zijn allen”. Maar, zo zei Weijers, zolang je nog met elkaar blijft overleggen bestaat er een kans dat je er samen uit komt.

In het tweede kwartaal van 2017 volgt een evaluatie.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Aandacht voor nieuwe openingstijden De Lubert

Reageren is niet toegestaan.