Glas scheiden nu nog makkelijker

GEMEENTE BERG EN DAL – Op maandag 28 november komt het Glas in ’t Bakkie-team met een glasactie naar verschillende winkels van Albert Heijn in de regio.

In Groesbeek is dat tussen 11:00 uur en 14:00 uur bij AH Bellevue. Het team brengt de inzameling en recycling van glas extra onder de aandacht. Inleveraars van glas krijgen een gratis glastas.

Nog meer glas scheiden

In de aandeelhoudende gemeenten van Dar (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen) scheiden inwoners per jaar gemiddeld 90% glas. Dat kan nóg beter. Elk jaar blijft er gemiddeld per inwoner nog 3 kilo glas achter in het restafval. Dat is per jaar een miljoen kilo glas! Daarom willen de gemeenten en Dar dat niet 90% maar 100% van het glas gescheiden wordt.

Met deksel en restjes

Glas scheiden is nu nog makkelijker. Glas mag met deksel en restjes in de glascontainer.

Wat hoort in de glascontainer?

Is het glas en zat er drank, voedsel of cosmetica in? Dan hoort het in de glascontainer.

Wat wel?

Bijvoorbeeld potten en flessen van sambal, pastasaus, kruidenpotjes, olijfolie, drankflessen, parfumflesjes en potjes van medicijnen en crème (alleen doorzichtig glas).

Wat niet?

Sommige glassoorten zijn moeilijk te recyclen, bijvoorbeeld vuurvast glas zoals ovenschalen, theekopjes en steen en porselein zoals servies en kruiken. Dit hoort allemaal niet in de glascontainer, maar bij het restafval.

Kijk! Afval=grondstof

Glas is grondstof als mensen het goed scheiden. Glas is een grondstof die oneindig hergebruikt kan worden. Breng glas daarom naar de glascontainer.

Informatie of vragen?

Informatie over glas (scheiden) en de locaties en de tijden van de actie: www.dar.nl/glas. Op de (digitale) afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer en Dar app staat ook informatie over glas (scheiden). Vragen? Dar: 024-3716000 of [email protected]. Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Glas scheiden nu nog makkelijker

Reageren is niet toegestaan.